fbpx

"Необхідно, щоб заклади освіти були забезпечені сучасним обладнанням", – депутат Марія Рудик

Політика 17:31, 29.11, 2017

Однією із найбільш актуальних проблем освіти є оновлення і модернізація обладнання. Тому важливим є збільшення фінансування освітніх закладів для того, щоб забезпечити їх сучасною матеріально-технічною базою.

Так вважає депутат облради від фракції "ВОЛЯ" партії "РУХ НОВИХ СИЛ" Марія Рудик.

На засіданні постійної комісії з питань гуманітарної політики та свободи слова Департаментом освіти було подано проект рішення, який передбачає збільшення фінансування для закладів освіти. 

На думку Марії Рудик, такі зміни є важливими і необхідними.

"Потрібно йти в ногу з часом і створити усі умови для отримання якісних знань учнів. У наших школах  є ще такі лабораторії, предметні кабінети, в яких неможливо проводити досліди чи виконувати лабораторні завдання через застаріле обладнання", – говорить Марія Рудик.

Схожа ситуація і в закладах профтехосвіти, де уроки виробничого навчання проводяться в майстернях, які не облаштовані відповідно до сучасних вимог. 

"Оновити обладнання важливо, адже ці заклади готують кваліфікованого робітника", – вважає Марія Рудик. 

Депутат облради підтримує ініціативу Департаменту освіти щодо виділення коштів на оновлення матеріально-технічної бази шкіл та училищ. Адже це є стимулом для ефективної роботи закладів, зокрема тих, які відзначатимуть ювілеї від дня заснування.

Нещодавно Марія Рудик взяла участь в урочистостях з нагоди 70-річчя Вищого художньо-професійного училища №3. 

"Дуже добре знаю цей заклад, бо протягом трьох років працювала директором навчально-методичного кабінету профтехосвіти в Івано-Франківській області. Це училище є одним із кращих. Проте матеріальний стан виробничих майстерень, застаріле обладнання потребують заміни і оновлення", – говорить Марія Рудик.

Депутат від "РУХУ НОВИХ СИЛ" сподівається, що зміни в законодавстві, реформи в освіті призведуть до готування фахівців із знаннями і вміннями європейського рівня. 

"В прикарпатських закладах освіти працюють чудові фахівці, які готують кваліфікованих майбутніх працівників у різних сферах і галузях українського суспільства. Проте у навчанні важливе значення має саме оновлення і осучаснення освітніх закладів", – вважає Марія Рудик.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: