fbpx

Неповносправна молодь з Отинії влаштувала благодійну виставку своїх виробів. ФОТО

Суспільство 12:06, 19.02, 2016

Благодійна виставка виробів, виготовлених руками дітей і молоді з особливими потребами ГО "Надія Отинії", відбулася нещодавно на парафії монастиря Царя Христа в Івано-Франківську. Усі охочі могли придбати вироби і таким чином підтримати діяльність, направлену на соціальну адаптацію молодих інвалідів у суспільстві.

Спеціально для виставки діти та молодь з особливими потребами виготовляли своїми руками прикраси, аксесуари, іграшки, кошики квітів та оригінальні листівки. Організатори виставки дякують ігумену і пароху монастиря Царя Христа отцеві Йосафату Фітелю, ЧСВВ, за підтримку заходу.

За підтримки БФ "Карітас Івано-Франківськ УГКЦ" впродовж двох останніх років в Отинії проводяться заходи соціально-психологічної реабілітації та інтеграції для дітей та молоді з обмеженнями. Дітям влаштовують цікаве і корисне дозвілля, роботу у гуртках, вони активно спілкуються між собою та з іншими людьми, таким чином проходячи соціальна адаптацію.

ГО "Надія Отинії" опікується 52 дітьми-інвалідами з різними розумовими та фізичними вадами. Під керівництвом педагога діти та молодь залюбки навчаються різноманітних технік та методик, завдяки яким мають можливість виготовляти чудові вироби ручної роботи. Таким чином, вони одночасно долучаються до розвитку центру, спілкуються та знайомляться з новими друзями, проводячи час з користю.

Захід відбувся в рамках проекту "Створення базових структур самодопомоги в Івано-Франківській області" завдяки фінансовій підтримці Карітас єпархії Фульда та "Акції Людина" (Німеччина).

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: