fbpx

"Нетрадиційно традиційне": косівський гончар улаштував виставку авторської кераміки. ФОТО

Культура 08:33, 11.01, 2017

Виставка авторського керамічного посуду Сергія Дутки проходить у Музеї народного мистецтва та побуту Гуцульщини в місті Косові.

Авторський керамічний посуд, декоративні пласти, глиняні динозаври і саламандри та навіть керамічний танк – все це експонати незвичайної виставки, що цими днями відкрилася в Музеї народного мистецтва та побуту Гуцульщини в місті Косові.

Виставку презентував талановитий косівський майстер кераміки Сергій Дутка.

Випускник Косівського інституту ПДМЛ НАМ працює у власній приватній майстерні в селі Рожнів неподалік від Косова, пише "Лудинє".

Вироби Сергія Дутки вражають майстерним поєднанням традиційних гончарних прийомів із власною інтерпретацією форми та змісту зображуваного. Відтак і назва виставки – "Нетрадиційно традиційне".

Серед гостей презентації були присутні близькі та друзі митця, викладачі та студенти Косівського інституту ПДМ ЛНАМ, а також волонтери та учасники АТО. Адже Сергій Дутка разом з братом Анатолієм допомагають реабілітовувати мистецтвом  військових з передової – проводять майстер-класи з гончарства у волонтерському таборі для учасників АТО "З любов’ю в серці" у селі Розтоки.

Фото – Наталія Юрова

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: