fbpx

Нетверезий журналіст привіз Путіну "Вятский квас" і хотів напоїти президента

Політика 14:15, 18.12, 2014

Журналіст з міста Кіров спричинив фурор на щорічній прес-конференції президента Росії, запитавши Володимира Путіна, як продати "Вятский квас".

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков надав слово турецькому журналісту, однак замість іноземного гостя говорити почав представник преси Кірова, передає dt.ua.

"Ви ж не з Туреччини", – зауважив Пєсков, на що кіровський журналіст відповів: "Ну так вже вийшло". Після цього чоловік почав розповідати про проблему з "Вятским квасом", якого в його рідному місті виробляють багато, але продавати в великих торговельних мережах хмільний продукт не вдається.

"Ви вже теж махнули кваску, я так бачу", – посміявся Путін, помітивши, що журналіст говорить не дуже чітко і затягує слова.

"Я і вас хотів пригостити, але охорона не дозволила і нічого не пропустила",  поскаржився журналіст.

Присутні в залі почали сміятися, а Путін розповів, як охорона не дозволяє йому споживати "народні подарунки".

"Ну, особливого дегустатора в нас нема",  прокоментував журналіст і запевнив, що на смак "Вятский квас" кращий, ніж "Кока-Кола". Путін у відповідь сказав, що питання щодо збуту напою хоч і смішне, але важливе. І вітчизняного виробника в Росії треба підтримувати. Однак на ринку повинні діяти однакові правила для усіх виробників.

Це не єдине дивне запитання, яке прозвучало сьогодні на прес-конференції Путіна. Російського президента також питали про відносини з колишньою дружиною Людмилою і чи є в нього нова наречена.

Що ж стосується журналістів, які задають серйозні питання владі Росії, то їм останнім часом стало важче працювати. У Росії йде справжня хвиля цькування тих журналістів, які розповідають про російсько-українську війну не в стилістиці "отвязанной кремлівської пропаганди". У липні журналіст Павло Шеремет залишив російський телеканал через цькування.

Також відомий російський музикант, лідер групи "Машина часу" Андрій Макаревич зіткнувся з цькуванням в Росії через його відкриту громадянську позицію щодо підтримки України і неприйняття нового ізоляціоністського і агресивного курсу РФ, розуміючи істинний патріотизм по-іншому.

Музикант висловлював свою позицію щодо України та Росії на "Марші миру", в інтерв'ю і, звичайно, у піснях. 8 вересня він презентував нову пісню: "Моя країна зійшла з розуму", 26 жовтня – пісню про цькування інакомислячих в Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: