fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Незаконно звільнений Роман Олійник повертається на посаду першого заступника начальника обласного управління лісового господарства

Незаконно звільнений Роман Олійник повертається на посаду першого заступника начальника обласного управління лісового господарства

Суспільство 18:06, 30.07, 2018

Львівський апеляційний адміністративний суд постановою скасував накази Держлісагенції і управління лісового господарства в Івано-Франківській області про звільнення Романа Олійника.

Тривала судова тяганина між Романом Олійником і Держлісагенцією завершилася на користь першого.

26 липня 2018 року Львівський апеляційний адміністративний суд виніс постанову, якою визнав протиправними і скасував накази Державного агентства лісових ресурсів України (від 21 листопада 2017 р.) та Івано-Франківського обласного управління лісового і мисливського господарства (від 26 грудня 2017 р.) про звільнення Романа Олійника з посади першого заступника начальника управління. 

З управління стягнуть на користь Олійника середній заробіток за час вимушеного прогулу в сумі 81 тис. грн. Постанова підлягає негайному виконанню. 

Як писав КУРС, ще 7 травня цього року Івано-Франківський окружний адміністративний суд прийняв рішення про поновлення на посаді першого заступника начальника управління лісового і мисливського господарства в Івано-Франківській області Романа Олійника. Рішення також підлягало негайному виконанню. Однак керівництво обласного управління лісового господарства його саботувало, очевидно, сподіваючись "порішати" в апеляції. 

Нагадаємо, авторитетний лісівник і науковець Роман Олійник був звільнений з посади після участі в конкурсі на посаду начальника управління у березні 2017 року. На конкурсі він конкурував із ставлеником влади Русланом Осташуком, якого визнали переможцем. Конкурс був проведений з численними порушеннямиОлійник оскаржив рішення конкурсної комісії, і цього новий керівник супернику не пробачив, добившись його звільнення через так звану реорганізацію штатного розпису. 19 серпня 2017 року заступниця міністра агрополітики Ольга Трофімцева підписала наказ №39 про нову структуру апарату та новий штатний розпис Івано-Франківського обласного управління лісового господарства. Новий розпис відповідно до наказу запроваджувався з 1 грудня 2017 року і посади першого заступника, яку обіймав Олійник, просто не передбачав. Натомість наказ вводив посаду… ще одного заступника.

Під приводом впровадження нового штатного розпису Олійника звільнили 22 листопада 2017 року. Причому – без пропозиції рівнозначної посади, як того вимагає Закон України "Про державну службу". Власне, наказ про звільнення Олійник успішно оскаржив в Івано-Франківському окружному адміністративному суді. 

Як повідомляв КУРС, у листопаді минулого року посаду заступника начальника обласного управління й кабінет Олійника зайняв Олег Ярошик – підприємець з Рівного, в минулому директор підприємства "Укрбурштин", фігурант резонансних антикорупційних розслідувань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: