fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • "Нічого такого..." – головред "Галичини" пояснив, чому в комунальній газеті друкуються статті від "Опоблоку"

"Нічого такого..." – головред "Галичини" пояснив, чому в комунальній газеті друкуються статті від "Опоблоку"

Політика 15:41, 09.03, 2016

На засіданні постійної комісії Івано-Франківської обласної ради депутати заслухали головного редактора обласної комунальної газети "Галичина" Петра Парипу щодо роздержавлення видання.

Петро Парипа пояснив, що у листопаді 2015 року Верховна Рада прийняла закон про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації, під дію якого підпадає й обласна комунальна газета "Галичина". Закон вступив у дію з 1 січня цього року, тож, за словами Парипи, 2016 рік стане пілотним для роздержавлення комунальних ЗМІ.

У січні цього року відбулися збори редакції газети, на яких колектив вирішив провести роздержавлення у 2017 році, обравши для себе шлях перетворення у суб’єкт господарської діяльності зі збереженням назви та складу колективу. За словами редактора, найважча ситуація із працівниками передпенсійного віку. Саме тому вирішили роздержавлюватись під час передбаченого законом ІІ етапу – в 2017 році. 

Депутат обласної ради від "Свободи" Сергій Адамович поцікавився в Парипи, чому у комунальній газеті з’являються публікації з екс-регіоналом Юрієм Бойком, нинішнім лідером так званого "Опозиційного блоку". За словами головного редактора, газета "Галичина" ніколи не "страждала любов’ю до регіоналів, але згідно із законом відмовити не можуть". Парипа каже, що одна публікація проскочила, поки був у відпустці. "А загалом у ній не було нічого "такого". Тут не було торгу із національними ідеями. Це таке… загальнополітичне", – зазначив Парипа. 

Нагадаємо, поява минулого місяця в місцевих комунальних виданнях публікацій від "Опозиційного блоку" викликала скандал у соцмережах. Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків навіть звернувся до головного редактора міської комунальної газети "Західний кур’єр" з вимогою надати службову доповідну з поясненням щодо публікації у ній замовних матеріалів від "одіозних регіоналів".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: