fbpx

"Ніколи Україна не буде сильною, якщо втрачатиме робітничі кадри", – Юрій Дерев’янко

Політика 16:01, 13.03, 2019

Народний депутат, кандидат в Президенти від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев’янко зустрівся з учнями та освітянами Богородчанського професійного будівельного ліцею.

На зустрічі педагоги нарікали на те, що професійна освіта має низку проблем, які не дають розвиватись на повну та задовольнити потреби ринку праці. Йдеться перш за все про зношеність та відсутність відповідної матеріально-технічної бази.

"Ми всі свідомі того, що з молодих людей, які в нас навчаються, починається робітнича кузня. Не хочу сказати, що професійно-технічна освіта повністю занепадає, але занепадає в плані матеріально-технічного забезпечення", – говорить заступник директора Богородчанського професійного будівельного ліцею Анна Коржик.

Причиною цього, на думку Юрія Дерев’янка, є фінансова децентралізація, якою нині не може натішитись Уряд. Та насправді, відзначає нардеп, такий закон вбиває професійно-технічну освіту. Адже місцеві бюджети просто не в силі її фінансувати. 

"Я не підтримував жодних змін до бюджетного кодексу, де мова йшла про перерозподіл фінансування з держбюджету на місцеві. Ми ще тоді говорили, що тільки обласні центри теоретично можуть це потягнути, а невеличкі міста – ні. Тому я за те, щоб середня та професійно-технічна освіта фінансувалась суто з державного бюджету", – говорить народний депутат. 

Іншою проблемою, твердять освітяни, є те, що чимало випускників залишають Україну.

"Я би побажала, щоб вони себе вміли реалізувати та показати в нашій країні. Щоб тут жили, отримували достойну заробітну плату і були нашими добрими патріотами та професіоналами своєї справи",  говорить заступник директора Богородчанського професійного будівельного ліцею Анна Коржик.

Тим часом Юрій Дерев’янко певен  люди їдуть за кордон не лише через безробіття, а й через тотальну корупцію та прогнилу систему, що руйнує Україну роками. Тож цьогорічні вибори – це шанс для кожного українця усе змінити. 

"Тож я за те, щоб формувати команди людей абсолютно на усіх рівнях. Починаючи з села. І міняти цю систему кардинально. Я проти того, щоб усе це косметично ремонтувати. І коли я чую про чергові реформи від Порошенка, то мене реально нудить. Я ж бачу, як подаються в парламент законопроекти, а насправді йдеться про те, як би то кожного українця обібрати на 100-300 доларів в рік. Зрозуміло, що я за цей бруд не голосую, але таких людей в парламенті має бути не 2, 3 і навіть не 10, а, як мінімум, повноцінна фракція. А ще краще 226",  каже кандидат в Президенти. 

Водночас на потреби цього ліцею відгукнулись депутати Івано-Франківської обласної ради від фракції "ВОЛЯ". Зокрема, Марія Рудик пообіцяла питання щодо оновлення матеріально-технічної бази висунути на сесію облради.

"Кошти для цього можна залучити не тільки з державного, але й з обласного бюджету. В області діє програма освіти, яка спрямована на покращення матеріально-технічної бази. Потрібно звертатись в департамент освіти і це питання відстоювати. Матеріально-технічна база цього ліцею потребує негайного оновлення, адже діти не отримують через це належного виробничого навчання. Оскільки працюють в таких майстернях, які вже давним давно не відповідають вимогам часу",  говорить Рудик. 

Відзначимо, щороку Богородчанський професійний будівельний ліцей випускає понад сотню кваліфікованих робітників. А це електрогазозварювальники, муляри-штукатури, оператори комп’ютерного набору, трактористи-машиністи та інші.

Політична реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: