fbpx

Німецька компанія Leoni AG хоче спорудити у Бурштині завод та взяти на роботу 3500 працівників

Суспільство 13:47, 05.09, 2017

У приміщенні Бурштинської міської ради відбулась зустріч міського голови Роксолани Джури з представниками німецької компанії “Leoni AG”, на якій обговорювалось питання можливості спорудження нового заводу на території індустріального парку.

Представники німецької компанії розповіли про те, що західний регіон розглядається як один із перспективних майданчиків будівництва нового заводу: по-перше, це безпековий фактор, більша віддаленість від східних кордонів, по-друге, це логістична наближеність до ринків Європейського Союзу. Автомобільна промисловість є головним клієнтом, для якого "Leoni AG" розробляє і виготовляє високоякісну продукцію – комплексні бортові системи з інтегрованою електронікою.

Більш детально представники зупинилися на формуванні банку робочого персоналу, резюме зайнятого та незайнятого населення прилеглого регіону та акцентували увагу на тому, якою має бути структура персоналу. Одна із головних вимог: це достатня кількість кваліфікованих працівників, які б мали змогу доїжджати на роботу. Обговорено рівень заробітної плати, пакет соціальних умов та гарантій для  працівників заводу. Єдине, чого ми очікуємо, – це рішення керівництва компанії (правління компанії, яке знаходиться в Німеччині) щодо вибору регіону, яке мають прийняти уже впродовж місяця.

За словами Роксолани Джури, міського голови, місто Бурштин славиться кваліфікованими кадрами та робочою силою, але з певних економічних обставин частина людей шукає свою долю і вирішення матеріальних проблем за кордоном. Тобто, робочі руки є, бажання працювати є, талановиті люди теж є – немає тільки підприємств, де вони могли б бути задіяні. Тих самих компаній, які працюють у Польщі, Німеччині, інших країнах, які наших людей беруть на роботу. Пошук інвестора не є легким і швидким, ми сповнені очікувань, наше завдання – зробити сьогодні, щоб серйозний бізнес – підприємство – увійшов у наш населений пункт, розвивався, сплачуючи податки до місцевого бюджету.

За словами Дениса Шмигаля, в. о. директора ВП ДТЕК Бурштинська ТЕС, це хороша нагода для території міста Бурштина щодо залучення такого потужного інвестора. А також зазначив, що компанія "Leoni AG" не буде конкурувати з підприємством ВП ДТЕК Бурштинська ТЕС у славному місті-енергетик, а тільки сприятиме створенню соціального клімату для сімей мешканців регіону. На думку Дениса Шигаля, такий приклад, як компанія "Leoni AG", де буде працевлаштовано 3500 працівників, буде заставляти бурштинців повертатися до власних домівок.

Під час зустрічі також було обговорено питання щодо можливостей підключення до існуючих мереж технічної інфраструктури.

Нагадаємо, в Україні "Leoni AG" працює у Львівській області з 2003 року – завод було збудовано за рекордно короткий час  11 місяців. Також компанія збудувала заводи у Коломиї та Стрию.

За словами представників компанії, завод зможе запрацювати вже з початку 2018 року і вже через рік, згідно з оптимістичними планами, кількість працівників становитиме близько 3500 чоловік.

Як писав КУРС, у Бурштині концепція індустріального парку затверджена у жовтні 2014 року. Роботу над його створенням міська рада розпочала разом з Агенцією місцевого економічного розвитку ДТЕК. Індустріальний парк планували створити на площі 37 га. У стратегії розвитку Бурштина на 2016-2020 роки передбачено найближчим часом підведення до ділянки, на якій планують індустріальний парк, інженерних мереж. Виготовлено проект землеустрою ділянки та подано доопрацьовані матеріали до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України для внесення індустріального парку "Бурштин" до реєстру індустріальних промислових парків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: