fbpx

Німці передали у Надвірну гуманітарну допомогу для людей з обмеженими фізичними можливостями. ФОТО

Суспільство 11:45, 23.07, 2017

Для полегшення життя людей з обмеженими фізичними можливостями нещодавно волонтери з Німеччини передали громаді міста Надвірна 4 інвалідних візки та 7 чотириколісних ходунків різної модифікації.

Міський голова Зіновій Андрійович та приватний підприємець Тарас Будзак офіційно передали всю гуманітарну допомогу Надвірнянському територіальному центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) для того, щоб в подальшому ці технічні засоби були надані у безкоштовне користування мешканцям району, які потребують цієї допомоги.

Як зазначив директор Надвірнянського територіального центру надання соціальних послуг Роман Огерук, при відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги функціонує пункт прокату технічних та інших засобів реабілітації, де цього року вже 85 громадян похилого віку та людей з обмеженими фізичними можливостями району безкоштовно користуються засобами реабілітації (палиці, милиці, ходунки, інвалідні візки). Ці технічні засоби безкоштовно передають у тимчасове користування громадянам. Після того їх повертають назад до центру соціального обслуговування і повторно надають іншим мешканцям, які потребують ці засоби реабілітації.

Зіновій Андрійович наголосив, що, налагоджуючи міжнародні відносини з містами-побратимами чи міжнародними благодійними організаціями, громада міста завжди рада приймати будь-яку підтримку чи допомогу з їхнього боку. Особливо в теперішній час нестабільного соціально-економічного становища в нашій державі та ситуації, коли на території України триває російсько-українська війна, під час якої наші бійці захищають мирне небо не тільки над Україною, а й цілою Європою. Міський голова також зазначив, що найближчим часом польське місто-побратим Пруднік має передати Надвірній пожежну спецмашину і додаткове спецобладнання – водяну помпу та амуніцію для пожежників, що значно покращить матеріально-технічне забезпечення Надвірнянського РВ служби надзвичайних ситуацій України. Крім того, 20 березня під час підписання додатків до Угоди про співпрацю між м. Надвірна та м. Шомкута-Маре (Румунія), румунська сторона зобов’язалась надати гуманітарну медичну допомогу – техспецоснащення для 10 медичних палат Надвірнянської ЦРЛ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: