fbpx

Ніяких змін у мовній нормі закону про освіту не буде, – Парубій

Політика 09:51, 10.12, 2017

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що ніякі зміни в мовні норми Закону "Про освіту" не будуть внесені.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби парламенту з посиланням на виступ Парубія на конференції до Дня місцевого самоврядування у Львівській області.

Згідно з повідомленням, Парубій розмовляв з представниками Європейської комісії "За демократію через право" ("Венеційська комісія") і було погоджено, що ст. 7 Закону "Про освіту" мінятися не буде.

"Вона залишиться у прийнятій редакції", – підкреслив Парубій.

Спікер Ради нагадав, що перед прийняттям Закону "Про освіту" проходили круглі столи, учасники яких не могли прийти до спільної думки, тому при розгляді безпосередньо самого закону була створена робоча група, в результаті роботи якої вдалося вийти на компромісне формулювання, яке, з одного боку, захищає мову національних меншин, а з другого – робить обов'язковою умовою для усіх вивчення державної мови.

28 вересня в Україні набув чинності Закон "Про освіту". Закон визначає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова, але відповідно до освітньої програми можуть викладатися одна або кілька дисциплін на двох і більше мовах. 

У МЗС Угорщини наголосили, що блокуватимуть євроінтеграцію України, якщо закон про освіту не змінять. З критикою українського освітнього закону виступили також Румунія, Молдова, Росія, Польща. 

Читайте також: "Ніхто не вказуватиме, як писати нам освітні закони", – Клімкін у Франківську зняв краватку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: