fbpx

НКРЕКП схвалила підвищення тарифів на тепло для населення майже вдвічі

Суспільство 12:54, 09.06, 2016

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), підвищила тарифи на теплову енергію та послуги центрального опалення для населення майже удвічі з 1 липня 2016 року.

"Чинний середньозважений тариф на тепло для населення становить 534 грн за 1 Гкал, з 1 липня середньозважений тариф встановлюється на рівні 1043 грн за 1 Гкал (зростання становитиме 95,3% ІФ)", – зазначив керівник профільного управління НКРЕКП в ході обговорення питання, передає Інтерфакс-Україна.

Він зазначив, що збільшення відбувається за рахунок зростання паливної складової (на 474 грн/Гкал), тарифу на електроенергію (13 грн/1Гкал) і заробітних плат (9 грн/Гкал).

Коригування паливної складової, як зазначив чиновник, пов'язано з рішенням уряду про зміну тарифу на природний газ, що використовується при виробництві тепла для населення. Якщо раніше на паливо припадало 400 грн у вартість 1 Гкал тепла (75% вартості), то з 1 липня ця цифра склав 874 грн (84% вартості).

У НКРЕКУ висловили впевненість, що затверджена урядом ціна газу для теплокомуненерго на рівні 4942 грн за 1 тис. куб. м є найнижчою на ринку, оскільки моніторинг за чотири місяці поточного року показує, що промисловість купувала газ за ціною від 5433 грн за 1 тис. куб. м до 6880 грн за 1 тис. куб. м.

"Комісія приймала рішення у прозорий спосіб. Коли ми отримали рішення Кабміну, ми провели моніторинг цін. Ми звертали увагу на рівень доходів населення та систему субсидій",  зазначив голова НКРЕКП Дмитро Вовк, передає Укрінформ.

Як повідомлялося, НКРЕКП схвалила постанову про збільшення тарифу на тепло для населення 5 травня, з того часу документ проходив громадське обговорення.

За словами голови комісії Дмитра Вовка, рішення регулятора буде означати зростання тарифу на тепло і послуги центрального опалення на 75-90% в залежності від конкретного підприємства теплопостачання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: