fbpx

Нова гра-вбивця "Червона сова": як зрозуміти, що ваша дитина у небезпеці

Суспільство 16:33, 07.12, 2017

В Україні набирає обертів нова суїцидальна гра "Червона сова", яка дуже схожа на "Синіх китів".

Про це попереджає батьків у Facebook уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба.

"Спочатку дітей заманюють у гру. Надсилають їм посилання, за яким потрібно перейти (воно ніби видає помилку). Але завдяки цьому посиланню "куратори" дізнаються орієнтовну адресу, де проживає учасник. А потім, якщо дитина відмовляється виконувати якесь завдання, її шантажують, що знають адресу і приїдуть до неї на розбірки", – пояснює він.

За його словами, дітей змушують постійно бути online, миттєво відповідати на повідомлення кураторів, які вони надсилають 24/7, а також дивитися психоделічні відео посеред ночі.

"Після цих відео дорослому можна посивіти, вже не говорю про те, що відбувається з психікою дітей. А ще аудіо з "потойбічного світу"…" – уточнив Кулеба.

Він розповів, що в Україні Червона сова ледь не вбила 14-річну Леру з Києва – її знайшли в Умані через кілька днів після зникнення.

Поліція підозрює, що причиною стала гра Червона сова.

Через це уповноважений Президента з прав дитини нагадує батькам основні ознаки у поведінці дітей, які перебувають у таких "групах смерті":

  • відчуженість;
  • втома;
  • постійно хоче спати;
  • сидить в мережі посеред ночі;
  • з’являються порізи на руках.

 

Якщо ви помітили ці ознаки у дитини – важливо не дорікати і не кричати, а одразу почати довірливу розмову. У разі якщо дитина не йде на контакт, краще звернутися до психолога.

Про те, що російська соцмережа ВКонтакте, яка заборонена в Україні, запустила нову гру, яка закликає до суїцидів, стало відомо на початку листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Небезпечні ігри у Франківську: як уберегти дітей від загроз у соцмережі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: