fbpx

Нові патрульні поліцейські Івано-Франківська за перші 5 днів роботи отримали 780 викликів, більшість з яких – на ДТП

Суспільство 15:29, 05.02, 2016

Патрульні поліцейські Івано-Франківська зустрілися з пресою, щоби поділитися своїми напрацюваннями за 5 днів роботи.

Начальник управління патрульної поліції Дмитро Міхалець звернувся до мешканців Івано-Франківська, щоби не панікували, якщо не знайшли свій автомобіль на місці, де залишили. Спочатку слід з’ясувати, чи не був він евакуйований. Міхалець запевняє, що така методика ефективно спрацювала в Києві. Автомобілісти, які сплатили штрафи за порушення правил зупинки та стоянки транспортних засобів, повторювати цю практику не хочуть.

"Конфлікти є. Не без них. Я дякую, що громадяни міста реагують досить стримано і адекватно. Поки що отримують попередження. Але вони рано чи пізно закінчаться і тоді будуть виписані протоколи", – зазначає Міхалець.

Наразі поліцейські склали за порушення ПДР 91 постанову, власники авто в цих випадках будуть оштрафовані. Евакуювали 12 автівок на штрафмайданчики, це, за словами Міхальця, переважно ті автомобілі, які довший час залишались на узбіччі.

Щоби забрати машину зі штрафмайданчика, потрібно сплатити за послуги евакуатора і за перебування на майданчику.

Сума за перші 7 днів перебування одна  незлежно від того, на скільки днів затримали машину, на один день чи на сім. А далі, починаючи з 7-го дня, нараховується сума за кожен наступний день перебування на штрафмайданчику. 

Загалом за перші 5 днів роботи поліцейські отримали 780 викликів, більшість з яких  на ДТП.

"Найбільше ДТП стається, коли один із водіїв перебуває у стані алкогольного сп’яніння. Ми вже затримали 5 людей, які водили авто у нетверезому стані. Їх справи передали до суду, який вирішуватиме їх долю",  Міхалець.

Проблискові маячки, з якими їздять поліцейські авто, на переконання Міхальця, мають превентивний ефект. Коли водії їх помічають, вони зменшують швидкість і намагаються їхати повільніше та уважніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: