fbpx

Новий алгоритм Google прогнозує хвороби серця по сітківці ока

Здоров'я 21:15, 21.02, 2018

Вчені з Google створили новий спосіб оцінки ризику серцевих захворювань за допомогою штучного інтелекту.

Алгоритм може дозволити лікарям прогнозувати ризик серцево-судинних захворювань, використовуючи сканування сітківки ока, пише НВ з посиланням на The Verge.

При аналізі результатів сканування задньої частини ока пацієнта програмне забезпечення компанії Google може точно виводити дані, включаючи вік людини, кров'яний тиск і деякі шкідливі звички. Потім це можна використовувати для прогнозування ризику серцевого нападу з приблизно такою ж точністю, як провідні сучасні методи.

Вчені з Google використовували медичні дані більш як трьохсот тисяч пацієнтів для навчання даного алгоритму. Ця інформація також включала відскановані зображення сітківки. Далі нейронні мережі створювали шаблони на основі отриманих даних і вчилися пов'язувати контрольні ознаки при скануванні очей з певними метриками для передбачення ризику серцево-судинного захворювання.

"Нейромережі беруть дані, які були отримані за однієї клінічної причини, і отримують з них більше, ніж ми в даний час. Замість того, щоб замінювати лікарів, штучний інтелект намагається розширити те, що ми можемо насправді робити", – зазначив Люк Оукден-Рейнер, медичний дослідник з Університету Аделаїди, який спеціалізується на аналізі алгоритмів машинного навчання.

Згідно з даними розробників, точність визначення проблем з серцем у алгоритму становить 70%. Це всього на 2% менше в порівнянні з класичною методикою SCORE, для якої потрібен аналіз крові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: