fbpx

Новий міністр культури розкритикував книгу івано-франківського письменника за "фривольність"

Культура 06:48, 18.12, 2014

Новопризначений віце-прем'єр-міністр – міністр культури В'ячеслав Кириленко виступає проти використання ненормативної лексики у літературних творах без належного попередження читачів і запевняє у продовженні реформ попередників.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню Insider, передає Еспресо.TV.

"Нещодавно […] завершив "Лексикон інтимних міст" Андруховича. Ледь-ледь завершив (сміється,  Ред.). Якось я перестав сприймати такі фривольні тексти. Думаю, що якщо в книзі є ненормативна лексика, то про це треба писати. Бо от, наприклад, візьме моя дочка цю книгу і почне читати, а я проти того, щоб вона читала текст із ненормативною лексикою", – сказав міністр, відповідаючи на запитання про книги, які він прочитав останнім часом.

Також Кириленко запевнив, що Мінкультури виступає за збереження пільг для книговидавців і кіновиробників. 

"Ми зараз якраз працюємо над тим, щоб зберегти податкові пільги для книговидавців. Якщо не повністю, то значною мірою ще на один рік ці податкові пільги, думаю, вдасться зберегти. До речі, така сама проблема постала зараз і для кіно, яке також має пільги",  сказав міністр.

Довідково: У книжці "Лексикон інтимних міст" Юрій Андрухович розповів 111 історій про 111 міст, які йому довелося відвідати, в яких довелося пережити приємні й не дуже, але завжди унікальні, інтимні  в широкому значенні цього слова  моменти. Розташовані в алфавітному порядку за географічними назвами, ці різножанрові тексти  від есе й оповідань до віршів у прозі  разом складають автобіографічний атлас світу письменника. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: