fbpx

"Новий театр" підготував дві прем'єри для молоді

Культура 12:35, 12.10, 2017

Сьогодні, 12 жовтня, "Новий театр" презентував свої прем'єрні вистави.

За словами директора театру Тараса Бенюка, новий сезон розпочали ще у вересні. Проте прем'єрну виставу "SHAKESPEARE vs SCHILLER" покажуть цієї неділі, 15 жовтня. Другу прем'єру цього сезону – "Ігри на задньому дворі" – презентують глядачам у вівторок, 17 жовтня, інформує Бліц-Інфо.
"Багато хто критикує нас, що дуже жорсткий матеріал. Хочу сказати, що не можна робити щось на замовлення. Мистецтво повинне бути всесвітнім. Якщо ми будемо колотитися у вузьких площинах, то станемо нецікавими. Наприклад, "Ігри на задньому дворі"  вистава, як чотири підлітки зґвалтували дівчинку. Проте це вистава не про зґвалтування, а про співчуття",  пояснює Бенюк. 
Режисер переконаний, що магія театру в тому, що людина починає жити іншим життям разом з акторами.
"Молоді люди мають бачити, яке життя насправді. Тож ми ставимо ці вистави, щоб погрузити молоде покоління в ту атмосферу дорослішання. Адже коли молоді починають говорити, що так не можна, то це не спрацює, треба показувати на прикладах",  переконаний директор театру. 
У свою чергу актор "Нового театру" Володимир Тафійчук запросив учнів старших класів та студентів на прем'єри цих двох вистав, адже вони орієнтовані саме на молодь.
"Вистави зорієнтовані на молодь. Автор "Ігор на задньому дворі" написала постановку за реальними подіями. Четверо підлітків, тусуючись на задньому дворі, намагаючись самоствердитись чи загравшись, зґвалтували 14-річну дівчинку. Їх не судили, а відправили в армію. Пізніше драматург зустрілась з дівчинкою і написала її розповідь. Наступного дня безліч людей вийшли на мітинг з вимогою відкликати цих хлопців з армії і посадити на лаву підсудних. Чим це все закінчилось – запрошую подивитись у виставі",  закликав актор.

Окрім театральних прем'єр, Тарас Бенюк розповів і про хід ремонту в новому приміщенні театру.

"У нас вже є візуальна частина залу. Дуже маємо надію, що через рік зайдемо у своє приміщення. Наступного тижня мали б приступити до будівництва сцени", – сказав директор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: