fbpx

"Ну нащо ти це зробив": у мережі оприлюднили відео, як патрульний зламав палець Ільницькому

Суспільство 13:28, 27.10, 2017

У мережі Фейсбук з’явилося відео затримання франківськими патрульними колишнього полковника міліції Михайла Ільницького.

На відео видно, як троє патрульних намагаються посадити в службовий автомобіль Михайла Ільницького, який чинив опір.

У момент, коли Ільницький погодився сісти в автомобіль, патрульний Леонід Гончарук, який намагався одягти на нього кайданки, ймовірно, зламав затриманому палець.

"Я сідаю, всьо. Я сідаю, я сказав… Бл*ть, палець зламав, ну нащо ти це зробив", – сказав Ільницький.

"На цьому відео вся суть так званої реформи від #АВАКОФФ і компанії. Троє варварів наносять тілесні ушкодження Михайло Ільницький, прошу оцінити їх "професійні дії"", – підписав відео Alex Peacekeeper. Очевидно, за псевдонімом ховається син Ільницького Олександр.

На відео показано тільки епізод, коли патрульні одягають кайданки на Михайла Ільницького, а що передувало такому рішенню патрульних – лишається за кадром. Згодом у суді патрульні демонстрували відео, на якому видно, як агресивно поводяться і чинять непокору Михайло і Олександр Ільницькі. 

Як писав КУРС, в ніч з 18 на 19 червня працівники патрульної поліції Івано-Франківська за порушення ПДР зупинили "Skoda Octavia". Водій не мав ні посвідчення водія, ні "страхівки", відмовився пройти освідчення на алкоголь, а агресивні пасажири вчинили конфлікт з патрульними. На підтримку водію і пасажирам приїхав відомий у Франківську "активіст" Михайло Бойчук, більше знаний як "Хімік".

Пізніше з'ясувалося, що автомобілем керував колишній міліціонер, полковник Михайло Ільницький. Івано-Франківський міський суд визнав його винним за статтями 130 і 185 КУпАП – "водіння у нетверезому стані" та "злісна непокора поліції".

Він оскаржив рішення міського суду в апеляційному. На минулому засіданні суд заслухав двох свідків – вони плуталися в показах і суперечать тому, що знято на відео

Крім того, Ільницький поскаржився на патрульного Леоніда Гончрука, нібито при затриманні поліцейський зламав йому мізинець.

За клопотанням прокуратури суд відсторонив Гончарука від виконання обов’язків. Рішення суду про відсторонення Гончарука викликало резонанс у соціальних мережах. На рішення суду різко відреагували топові блогери.

На захист патрульного також стали міністр МВС Арсен Аваков та начальник обласного управління Нацполіції Віктор Шкутов. 25 жовтня апеляційний суд поновив на посаді патрульного Гончарука.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: