fbpx

Одіозний Никитюк поскаржився в поліцію, що журналіст КУРСу та депутат міськради його "тероризують". ВІДЕО

Суспільство 16:46, 05.02, 2016

Голова Івано-Франківської ОО ТСО України Петро Никитюк викликав поліцію, звинувачуючи у хуліганстві депутата Івано-Франківської міської ради Андріана Волгіна. Згодом у заяві в поліцію він поскаржився, що Волгін і журналіст КУРСу Марія Гаврилюк йому погрожували і "тероризували" його.

Депутат Івано-Франківської міської ради Андріан Волгін звернувся до Петра Никитюка з вимогою  пояснити, чому на території ТСОУ здійснюється незаконне будівництво, замовником якого є начебто саме ТСОУ.

Як писав КУРС, на території цієї громадської організації завершується будівництво багатоповерхівки з порушенням будівельних норм і законодавства. Крім того, нещодавно частину території загородили будівельним парканом та вирили глибокий котлован. У інспекції Держархбудконтролю пояснили, що будівельно-монтажні роботи здійснюються без жодних дозвільних документів.

Петро Никитюк грубо відмовився пояснювати депутату Андріану Волгіну і журналістам, звідки на території ТСОУ котлован, та викликав поліцію. Прибуття правоохоронців не завадило нахабному очільнику обласного ТСОУ проганяти Волгіна і репортерів з приміщення. 

Никитюк у присутності поліцейських накинувся на журналіста і грубо намагався виштовхати з кабінету. За його словами, приміщення Івано-Франківської ОО ТСОУ – це його приватна власність і він не зобов’язаний нічого нікому коментувати, а надавати пояснення щодо незаконного будівництва буде лише компетентним органам. Не забув згадати, що він військовослужбовець з багаторічним стажем та був у свій час депутатом обласної ради.

Поліцейські викликали на підмогу оперативну групу, а КУРС – колег-журналістів.

"Хто ви такі? Я вас не запрошував?" – зустрічає їх у приймальні Никитюк.

За дві години (!), поки на місце добиралася опергрупа поліції, полковник ще кілька разів намагався випровадити журналістів з приймальні, наполягаючи, що це приватна власність. Зрештою, показав свідоцтво на право власності приміщення, з якого видно, що воно належить Івано-Франківському обласному комітету ТСОУ, а не йому особисто.

"Не хочете по-доброму, зараз приїде опергрупа…" – повторював Никитюк.

І додав, що напише заяву, щоб розпочали проти "хуліганів" кримінальне провадження.

Тим часом Андріан Волгін кілька разів намагався вручити Петру Никитюку депутатське звернення щодо незаконного будівництва. Однак той відмовився його прийняти і наказав секретарці звернення не реєструвати.

Опергрупа, яка нарешті прибула на виклик Никитюка, зареєструвала його заяву та взяла пояснення у Андріана Волгіна і Марії Гаврилюк. У заяві Никитюк поскаржився на погрози і "тероризування" з боку депутата і журналіста. 

Схоже, що Никитюк вважає погрозою цікавість громади до факту незаконного  будівництва поблизу міського озера, а запрошення на суботник, щоб закопати котлован, – тероризмом.

КУРС ретельно стежитиме за розвитком подій навколо будівельного скандалу на Мазепи, 144 в Івано-Франківську.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: