fbpx

Об’єднана громада села Голинь на Калущині дасть роботу 1000 прикарпатців

Суспільство 10:32, 31.05, 2015

Одна з п'яти ймовірних громад, яку створять у Калуському районі на Івано-Франківщині, буде мати центр у селі Голинь. До неї також увійдуть Кадобна, Кропивник, Пійло, Довга-Калуська, Тужилів і Сівка-Калуська.

Деякі з цих сіл наразі добре розвинені економічно. У перспективі їхній розвиток буде пов'язаний із відновленням кількох виробництв, які дадуть робочі місця щонайменше тисячі людей.

Село Голинь на сьогодні є доволі розвиненим економічно. У селі є приватні підприємці, ресторани, легка промисловість, дві пилорами, столярний цех із виготовлення меблів. У селі також є підприємство, яке займається видобутком гравію і щебеню, інформують Вікна.
 

Щодо економічних переспектив новоутвореної громади, то найперше йдеться про шахти калійних солей, на яких раніше працювали близько тисячі працівників. У 2000-их роках шахти були зупинені, і зараз потрібні інвестори для їхньої розробки. Також можна подбати про відновлення роботи глиняного кар’єру та заводу із виробництва цегли у селі Голинь.

У перспективі також відкриття сміттєпереробного заводу у селі Кропивник, під який уже виділена земельна ділянка і навіть виготовлені документи, йдеться в аналітичній довідці.

У Калуському районі розглядають утворення п’ятьох територіальних одиниць. Так, до Верхньої хочуть приєднати сім сільських рад і розвивати зелений туризм, а Вістова "поглине" п’ять сільських рад та зробить ставку на фермерство та підприємництво. Об’єднана громада із центром у Войнилові зможе розробляти торф’яні та глиняні родовища.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: