fbpx

Обласна дитяча лікарня отримала транспортний апарат ШВЛ за понад мільйон гривень

Здоров'я 11:22, 24.04, 2019

Апарат штучної вентиляції легень для Івано-Франківської обласної дитячої лікарні придбав благодійний фонд Приватбанку "Допомагати просто".

За словами представниці ПриватБанку Лесі Білан, долучитися до такої допомоги може буть-який клієнт банку, який внесе кошти на рахунок фонду "Допомагати просто". Це можна зробити і в додатку "Приват 24", і через термінал, і через каси банку. 

Коштує подарований транспортний апартат штучної вентеляції легень Hamilton-T1 – 1 028 270 грн. Також апарат ШВЛ дитячий Hamilton-С1 вартістю 849 580 грн фонд подарував Калуській ЦРЛ.

"Обладнання, яке сьогодні ми одержали, встановлене на реанімобілі й забезпечує вентиляцію легень при транспортуванні. Завдяки цьому обладнаню можна транспортувати хворих дітей до Києва для операцій на серці", – сказав головний лікар Радислав Котурбаш.

Транспортний апарат ШВЛ, який раніше був у лікарні, вийшов з ладу, і медики мусили пристосовувати стаціонарні апарати для транспортування. Доставляли додаткові акумулятори. "Ми дуже вдячні за обладнання  це спростить нам роботу", – сказав Котурбаш.

Минулого року до Івано-Франківської обласної дитячої лікарні транспортували півтисячі дітей. 300 з них потребували підтримки апарату ШВЛ. В основному це були діти з вродженою пневмонією.

"У нас погані дороги, і дитину найкраще перевозити на руках. Є спеціальні інкубатори для транспортування новонароджених дітей, але поки у нас не відремонтують дороги, ми забрали їх. Возитимемо дітей на руках", – додав Котурбаш. 

 Наразі це єдиний в області транспортний апарат ШВЛ.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: