fbpx

Обласна федерація футболу не може порахувати гроші на будівництво стадіону, який відкривав Порошенко

Економіка 15:12, 20.12, 2017

На засіданні комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків не змогли з'ясувати, у скільки обійшлося будівництво стадіону, який в Івано-Франківську відкривав Президент Петро Порошенко.

Члени депутатської комісії вирішили заслухати інформацію щодо вартості будівництва стадіону та його подальшого призначення. Оскільки роботи фінансувалися з різних джерел, депутати хотіли також з’ясувати, хто буде утримувати стадіон.

Замовником будівництва була Івано-Франківська обласна федерація футболу. Заступник голови федерації Тарас Клим на засіданні депкомісії зазначив, що на будівництво стадіону 8,7 млн гривень виділила Федерація футболу України. Генеральним підрядником було ТОВ "Алвір-Тандем", зареєстроване в Києві.

"Об’єкт завершений, але до цього часу ми не маємо всіх актів виконаних робіт", – розповів Клим.

Зокрема, за його словами, фірма-підрядник придбала німецьке покриття поля, встановила огорожу, облаштувала адмінбудиночок, поставила табло, зробила освітлення і частково внутрішній благоустрій.

За окремим проектом частину робіт виконувало управління капітального будівництва облдержадміністрації. Долучилася й міськрада Івано-Франківська, зазначив Тарас Клим, окрім того, що виділила ділянку, за кошти міста зроблено зелену огорожу і ремонт дороги на в’їзді з вулиці Дорошенка.

Перший заступник голови обласної ради Василь Гладій попросив Тараса Клима озвучити п’ять цифр: загальну вартість будівництва стадіону, скільки коштів виділено з бюджету міста Івано-Франківська, з обласного бюджету, з державного бюджету та з бюджету ФФУ.

"Я не маю загального кошторису. Тому що, ще раз вам говорю, що будівництво велося комплексно. Кошти міського бюджету не виділялися, хоча вони робили паркан і дорогу…" – виправдовувався Клим.

Клим так і не зміг назвати суми з обласного бюджету.

"Обласний бюджет – 804 тисячі 1,4 мільйони – це в різні роки і по різних кведах чи кодах, я не знаю, як правильно сказати… Ще було по УКБ, але воно мало свій кошторис…"  згадував Клим.

Заступник директора департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської обласної державної адміністрації Галина Магулій підказала, що з обласного бюджету на будівництво стадіону виділили 4 млн грн.

"Ну, ви самі сказали, що ви були замовником будівництва. Ви повинні володіти всією інформацією. Якщо ви не володієте, тоді хто володіє? Скільки грошей, куди вони пішли, як вони пішли? Такими відповідями ви даєте підстави щось не так трактувати",  звернувся до Клима голова обласної ради Олександр Сич.

Не відповів Тарас Клим і на запитання, хто буде утримувати стадіон і за які кошти.

"Зараз у нас (в обласній федерації футболу.  КУРС) є керівник, Андрій Володимирович Бондаренко – він один зі штатних працівників ФФУ, є президент федерації, є керівництво області, міста, приймайте рішення. Я не маю повноважень говорити, як ми це будемо утримувати",  відповів Клим.

Сич зазначив, що над цим питанням у кулуарах обласної ради дискутують вже кілька місяців.

"Це питання депутати обговорюють декілька місяців неформально, підходять і ставлять мені запитання. Як федерація може утримувати стадіон? Робити бізнес на стадіоні. Хто коли може проконтролювати, чи той бізнес законний чи незаконний? Щоб потім не було нарікань від громадськості, що стадіон збудували за бюджетні кошти, а хтось там робить свої приватні справи",  сказав Сич.

Як варіант він запропонував створити комунальне підприємство обласної ради, яке буде фінансуватися з обласного бюджету, а керівника призначатиме обласна рада.

Комісія вирішила звернутися до усіх джерел фінансування стадіону і з’ясувати, у скільки обійшлося його будівництво, чому досі не підписані акти виконаних робіт. Після того провести нараду та визначити, хто буде утримувати стадіон.

Як писав КУРС, у 2015 році Президент України Петро Порошенко заклав капсулу під будівництво цього стадіону, 29 вересня цього року Порошенко урочисто його відкрив.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: