fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Обласна прокуратура порушила кримінальну справу проти Облводгоспу: на 28 об’єктах роботи проводять незаконно. ДОКУМЕНТ

Обласна прокуратура порушила кримінальну справу проти Облводгоспу: на 28 об’єктах роботи проводять незаконно. ДОКУМЕНТ

Суспільство 17:16, 14.11, 2016

За зверненням очільниці фракції "ВОЛЯ" Ольги Галабали прокуратурою було відкрито кримінальне провадження проти обласного управління водних ресурсів щодо правомірності видачі дозволів на руслорегулювальні роботи.

Про це йдеться у відповіді заступника прокурора Івано-Франківської області Руслана Вахітова на звернення Ольги Галабали, повідомляє прес-служба "ВОЛІ". 

Як зазначила Ольга Галабала, Івано-Франківським обласним управлінням водних ресурсів було надано 45 дозволів на проведення робіт з регулювання русел річок, з них – 28 дозволів надано незаконно, що встановлено і обласною прокуратурою. 

Зокрема, 8 дозволів на річці Бистриця Надвірнянська, 5 на Лімниці, 7 на річці Прут, на річках Свіча, Чечва, Бистриця Солотвинська по два дозволи і по одному на річках Сукіль та Черемош.

"Вищезазначені водні об’єкти відносяться до тієї категорії річок, на яких згідно з Водним кодексом проводити руслорегулювальні роботи заборонено – це малі і гірські річки, де можна проводити лише розчистку русел. Більше того, на річці Лімниця, яка є ландшафтним заказником місцевого значення, заборонено проведення будь-якої діяльності, що суперечить її цільовому призначенню", – зазначила депутат у зверненні до прокуратури.

Таким чином, низку дозволів на проведення робіт з руслорегулювання річок на території Івано-Франківської області було видано з порушенням норм законодавства. 

"Прошу перевірити ці обставини, у разі встановлення фактів правопорушення внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати досудове розслідування, притягнути винних осіб до відповідальності та вжити заходів щодо анулювання дозволів, виданих з порушенням норм законодавства", – звернулась Галабала до прокуратури.

В результаті наведені Ольгою Галабалою факти обласна прокуратура перевірила, виявила порушення та внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань від 20.10.2016 за ознаками кримінального правопорушення.

"Встановлено, що посадові особи Івано-Франківського обласного управління водних ресурсів здійснили видачу дозволів на проведення руслорегулювальних робіт на території області. Однак ці річки відносяться до тієї категорії, на якій заборонено проводити такі роботи", – йдеться у відповіді прокуратури.

Матеріали кримінального провадження скеровано до ГУ Національної поліції в Івано-Франківській області для організації досудового розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: