fbpx

Обласна рада може заборонити будівництво ГЕС на Прикарпатті

Суспільство 14:15, 18.12, 2015

За дорученням екологічної комісії профільний департамент облдержадміністрації має розробити проект заборони будівництва гідроелектростанцій на Івано-Франківщині.

Таку ініціативу запропонувала заступник голови обласної ради Ольга Галабала.

Як писав КУРС, ДП "Укргідроенерго" розробило проект, який передбачає будівництво шести гідроелектростанцій на Дністрі.

"Одна з них, дериваційна ГЕС у Тлумацькому районі, передбачає перекриття води на три кілометри. Моя позиція – не давати спорудити в області гідроелектростанції, оскільки Дністровський каньйон є заповідником",  повідомила Галабала.

За її словами, одна ГЕС платить до бюджету 200 тисяч гривень на рік.

"Але втрати від туризму  це незрівнянні втрати, не говорячи вже про екологічні наслідки",  відзначила заступник голови облради.

Окрім того, вона звернулася до департаменту екології та природних ресурсів звернутися до керівництва Чернівецької та Тернопільської областей з пропозицію розробити спільні проекти рішень, які унеможливлять будівництво ГЕС на Дністрі.

Екологічна комісія, за пропозицією Галабали, доручила департаменту розробити відповідне положення.

Як писав КУРС, п'ять із семи запланованих міні-гідроелектростанцій на Дністрі знаходяться в межах Національного природного парку "Дністровський каньйон". Екоактивісти вважають підготовку до будівництва цього каскаду ГЕС справжнім злочином проти довкілля. Нагадаємо такж, що будівництво міні-ГЕС на карпатських річках також викликало обурення місцевих мешканців і різку критику екологів. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: