fbpx

Обласна рада на розвиток освіти в наступному році передбачила понад 22 мільйони гривень

Суспільство 11:45, 21.12, 2015

В Івано-Франківській обласній раді почала роботу постійна комісія з питань гуманітарної політики та свободи слова, яка вирішуватиме питання гуманітарної політики, освіти і науки, сім'ї, молоді та спорту, культури та засобів масової інформації.

Голова комісії Юрій Черневий зазначив у коментарі КУРСу, що першочерговим завданням для комісії сьогодні є обговорення бюджету та програм на найближчі роки. "Найбільш масштабною є, звичайно, програма розвитку освіти, програму оздоровлення дітей потрібно вже планувати, утеплення закладів культури. Важлива програма підтримки книговидання. Кожна програма є важливою незалежно від суми фінансування", – каже Черневий. 

Зокрема, сьогодні на засіданні член комісії заступник начальника управління освіти і науки департаменту освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту Івано-Франківської ОДА Іван Будзак зазначив, що на "Програму розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки" у наступному році передбачено 22,4 мільйони гривень, як це було передбачено у 2015 році. Програма рорахована на вісім років (до 2023 р.) і зазнала незначних змін у порівнянні з минулим роком.

Член комісії Дмитро Дзвінчук зауважив, що фінансування цієї галузі вкрай недостатнє, враховуючи об'єднання територіальних громад і зміни, які очікуються у зв'язку із новим законодавством. "Ми діємо за старою схемою. Ми приймаємо програму і бюджет за моделлю попередніх років", – додав Дзвінчук.

Будзак наголосив, що по-іншому програму на сьогодні написати було неможливо, оскільки нове законодавство ще не прийняте, а зміни у програму будуть вноситись по мірі змін у законах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: