fbpx

Обласна рада просить у Кабміну грошей на ремонт доріг та мостів у Делятині і Буківці

Суспільство 14:28, 22.06, 2018

Івано-Франківська обласна рада просить Кабінет міністрів збільшити фінансування на ремонт та утримання автомобільних доріг та мостів області у 2018 році.

Звернення депутатам облради представив директор департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської ОДА Володимир Рачкевич.

"Прикарпаття – один із провідних туристичних і курортно-рекреаційних регіонів України. Щороку область відвідує все більше туристів. У 2015 році область відвідали 1,9 млн туристів, у 2016  2,1 млн, 2017 році  2,2 млн. Цей ріст великою мірою зумовлений спрямуванням значних коштів на ремонт основних автомобільних шляхів області",  сказав Рачкевич.

Втім цього, за його словами, недостатньо. Зараз гостро стоїть питання ліквідації наслідків стихії 2008 року. До сьогодні не відновлено 15 великих мостів, сотні кілометрів низових і верхових підпірних стінок, особливо у гірській місцевості.

Увагу він звернув на аварійний стан шляхопроводу у селищі Делятин.

"Він на сьогоднішній день є прямою загрозою життю людей, котрі проїжджають по ньому. У разі невирішення цієї проблеми вся Яремчанська зона, у тому числі найбільший у Східній Європі гірськолижний курорт "Буковель", можуть залишитись без автомобільного сполучення",  сказав Рачкевич.

Також загрозу в разі руйнації несе собою міст на автодорозі Татарів – Кам’янець-Подільський в селі Буковець Верховинського району.

Загалом 80% всіх мостів Прикарпаття, за словами Рачкевича, потребують негайного ремонту. А накопичені за роки проблеми дорожньо-транспортної структури створили соціальну напругу серед населення області.

Для вирішення цих проблем обласна рада звертається до Кабінету міністрів та Верховної Ради з проханням збільшити обсяг фінансування на ремонт та утримання автомобільних доріг та мостів області у цьому році.

Більшістю голосів депутати підтримали це звернення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: