fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Обласна рада виділить 4 мільйони гривень на розвиток пластового руху на Прикарпатті

Обласна рада виділить 4 мільйони гривень на розвиток пластового руху на Прикарпатті

07:28, 25.09, 2018

Депутати обласної ради затвердили нову обласну соціальну програму "Розвиток пластового руху Прикарпаття" на 2018-2022 роки.

Таке рішення прийняли на попередньому пленарному засіданні 23-ої сесії обласної ради.

Програма має на меті поширення та популяризацію пластової методики виховання, яка сприяє формуванню патріотичної свідомості, здорового способу життя, активної громадянської позиції, лідерських якостей, фізичного розвитку дітей та молоді Прикарпаття.

"Пластовий рух має свою методику патріотичного виховання дітей та молоді. І вона відрізняється від совєтського пропагандичного виховання. Адже, на відміну від піонерів, до яких входили майже 100% дітей, у Пласт діти йдуть добровільно. Там немає оплати за виховну роботу. Там працюють саможертовно тільки ті, що хочуть працювати і розуміють, який вклад ця організація робить у соціально-патріотичному вихованні підростаючого покоління. Тому Програма розвитку пластового руху Прикарпаття навіть є запізнілою. Ми до цього часу намагалися допомагати, створили дитячо-юнацький пластовий центр. Пласт бере участь у Конкурсі проектів серед молодіжних організацій. Але він все одно потребує підтримки, а відповідно – і грошей", – мотивував актуальність прийняття Програми голова обласної ради Олександр Сич.

На реалізацію Програми передбачено орієнтовані обсяги фінансування з обласного бюджету на 2018-2022 роки в сумі понад 4 мільйони гривень. Очікується, що за результатами її виконання будуть створені умови для розвитку патріотизму, духовності, формування національної свідомості молоді, збільшено кількість дітей, охоплених пластовою методикою виховання, підвищиться рівень професійної підготовки фахівців з питань патріотичного виховання молоді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: