fbpx

Обласна рада вимагає від уряду врегулювати тендерні закупівлі медпрепаратів. ВІДЕО

Здоров'я 11:03, 08.03, 2018

Хворі із пересадженими органами змушені вживати один із найдешевших засобів, зареєстрованих в Україні – бюджетні імунодепресанти. Такий результат минулорічних тендерних закупівель. Відтак занепокоєні хворі та їхні родичі звернулися до Івано-Франківської обласної ради.

Сесія облради ухвалила відповідне звернення до Міністра охорони здоров’я із проханням внести зміни до чинного законодавства щодо тендерних закупівель, йдеться в сюжеті ТРК “Вежа”.

Проблема не в тому, що держава закупила найдешевший препарат, наголошувалося в сесійній залі. Просто наразі немає досвіду використання ліків даного індійського виробника в Україні. Препарат не пройшов клінічного дослідження.

Не всі депутати погодилися із таким формулюванням звернення. Кажуть, не мають права судити про препарат лише за країною-виробником.

Проблема набагато глибша, кажуть депутати. Чимало людей, котрі потребують пересадки органів, на мають на це можливостей в Україні.

Депутати також погодилися з тим, аби профільна комісія напрацювала звернення до Парламенту щодо прийняття “Закону про донорство”.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: