fbpx

Обласна рада звернеться до керівництва держави щодо передачі земель за межами населених пунктів у власність громад

Суспільство 17:54, 26.06, 2017

На сесії обласної ради 30 червня депутати розглянуть звернення до керівництва держави щодо необхідності якнайшвидшого прийняття законопроекту 4355, за яким землі за межами населених пунктів мають перейти у комунальну власність громад.

Сьогодні на засіданні президії обласної ради депутати підтримали звернення і вирішили винести це питання на сесію. Попередньо це звернення, ініційоване фракцією "ВОЛЯ", було доопрацьоване та схвалене земельною комісією.
Законопроектом пропонується встановити порядок передачі земель державної власності за межами населених пунктів у комунальну власність об'єднаних територіальних громад та право розпоряджатися такими землями сільським, селищним, міським радам (крім земель оборони, земель природно-заповідного та іншого природоохоронного призначення на об'єктах природно-заповідного фонду загальнодержавного значення та інших, які мають важливе значення для держави).  

"На сьогодні громади повністю на законодавчому рівні усунені від розпорядження землями за межами населених пунктів та позбавлені впливу на прийняття рішень щодо надання цих земель у власність або користування", – йдеться у зверненні.

На переконання депутатів, прийняття законопроекту сприятиме зміцненню матеріальної і фінансової основи місцевого самоврядування, більш якісному і обґрунтованому плануванню розвитку територій, а також оптимізації державного контролю за використанням та охороною земель.

Нагадаємо, 19 квітня 2016 року Верховна Рада прийняла у першому читанні проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель" № 4355, співавтором цього законопроекту є народний депутат від партії ВОЛЯ-РУХ НОВИХ СИЛ Юрій Дерев’янко. Проект закону готовий до прийняття в другому читанні, однак досі не був винесений у Парламент. Депутати фракцій "ВОЛЯ" у місцевих радах різних рівнів ініціювали прийняття звернення до керівництва держави з проханням якнайшвидше прийняти законопроект 4355.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: