fbpx

Обласні чиновники обіцяють знайти кошти на ліквідацію наслідків стихії на Прикарпатті

Суспільство 19:15, 13.12, 2017

Голова облдержадміністрації Олег Гончарук провів екстрену нараду з керівництвом райдержадміністрацій і відповідальних служб та доручив їм забезпечити ліквідацію наслідків вчорашньої стихії і відновити електропостачання до населених пунктів.

Значної шкоди завдала стихія, яка вирувала вчора у Косівському та частково у Коломийському районах.

Також, за словами першого заступника голови облдержадміністрації Марії Савки, на Косівщині відбулося засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і створено робочу групу, яка сьогодні підраховує суму збитків, завданих стихією. Спеціалісти управління з питань цивільного захисту ОДА перебувають на місці подій та надають підтримку щодо визначення завданої негодою шкоди.

"Через буревій у м. Косові пошкоджено покрівлі будинку культури, школи, райдержадміністрації, художньої майстерні (600 кв. м), Інституту прикладного та декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтва, дитячої лікарні, – зазначила Марія Савка. – Зараз наше головне завдання – відшукати джерела фінансування для проведення відновлювальних робіт. Задля цього спрямовуватимемо фінансовий ресурс із залишку обласного резервного фонду. Очікуємо на підтримку із місцевих бюджетів постраждалих районів та додаткових коштів із обласної казни".

Нагадаємо, вчора на Косівщині спостерігалося посилення вітру, пориви якого спричинили повалення дерев. У зв’язку з цим рятувальні бригади здійснили 11 виїздів задля надання допомоги із прибирання повалених дерев. 

Як повідомили у прес-службі "Прикарпаттяобленерго", на гарячу лінію компанії за добу 12 грудня звернулось близько 12 тисяч споживачів, щоб залишити заявку про вимкнення або дізнатись його причину. Це втричі більше, ніж середньостатистична добова норма опрацювання дзвінків.

Сьогодні станом на 09:00 повністю без світла перебували 12 населених пунктів, а частково – 18. Загалом у Долинському, Коломийському, Косівському, Тисменицькому, Надвірнянському районах 181 трансформаторна підстанція були без струму.

Найсерйозніше негода зачепила Косівський район, в якому повністю знеструмлено 2 населених пункти і 8 – частково. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: