fbpx

Обласний госпіталь ветеранів війни в Коломиї на 110 місць готовий приймати пацієнтів

Суспільство 11:55, 07.06, 2016

Постійна депутатська комісія обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю затвердила утворення "Івано-Франківського обласного госпіталю ветеранів війни".

Створення комунального закладу "Івано-Франківський обласний госпіталь ветеранів війни" відбувається на базі Коломийської залізничної лікарні.

Депутатська комісія офіційно погодила і винесла на розгляд сесії Івано-Франківської обласної ради утворення госпіталю. Таке рішення передбачає затвердження Статуту лікувального закладу, призначення головного лікаря та забезпечення фінансування і початок повноціннї роботи.  

Як повідомив начальник департаменту охорони здоров'я ОДА Мирон Матейко, колишня залізнична лікарня пройшла повну реорганізацію, наразі є Акт прийому-передачі приміщень та іншого майна в комунальну власність області.

На медкомісії Департаменту розглянули і рекомендували до затвердження Статут "Івано-Франківського обласного госпіталю". 

За словами Матейка, госпіталь на 110 місць повністю готовий розпочати роботу, якщо найближчим часом вирішиться питання з орендарями.

"У приміщенні є багато оредарів. Попередили їх про розірвання угод, виїжджали на місце з представниками Фонду держмайна. В даний час чекаємо звільнення потрібних помешкань", – відзвітував начальник Департаменту. 

кщо орендарі не зрозуміють важливість цього закладу, то нам треба буле просити АТОвців, щоби ходили до них з роз’яснювальною роботою,  відреагував голова комісії Остап Дзеса.  Ми можемо взяти на себе зобов’язання сприяти їм натомість з отриманням в оренду приміщень у нашому майні (яке є обласною комунальною власністю  ред.)".

Заступник голови облради Василь Гладій запевнив, що таке можливо. 

Майбутній керівник госпіталю, екс-головлікар залізничної лікарні та голова комісії з реорганізації Володимир Федоришин повідомив, що заклад уже розпочав роботу.

"Своїми силами завезли 50 ліжок. На цей час пролікували 43 учасників війни і АТО, зробили зубопротезування більш як 20 пацієнтам,  розповів Володимир Федоришин.  Ми відкриваємо госпіталь на 110 ліжок, путівки будуть роздані в райони області. Заповнювати госпіталь будуть лікарі первинної та вторинної ланки (дільничні та з районних поліклінік і лікарень  ред.). Основний потік пацієнтів будемо старатися приймати за скеруваннями з районів. Також до нас можуть звертатися самі ветерани АТО  є діагностичне відділення і на місці прийматимемо рішення про госпіталізацію та лікування або реабілітацію". 

У Обласному госпіталі працюватимуть хірургія, терапія, неврологічне, діагностичне, фізіотерапевтичне відділення. 

Мирон Матейко уточнив, що путівки до госпіталю в районах отримуватимуть лікарі ЦРЛ, відповідальні за напрям лікування учасників АТО та людей з особливими потребами. Також дані про потребу в реабілітації у госпіталь передаватимуть з Центру допомоги АТО та власне Департаменту охорони здоров'я, який координуватиметься з Обласною клінічною лікарнею. 

"Буде наказ по Департаменту, де ми це все розпишемо. Але найголовніше, щоби ветерани зверталися з потребами у лікуванні і реабілітації за місцем проживання", – наголосив Матейко. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: