fbpx

Обленерго і арматурний завод домовились про реструктуризацію боргу. Вимкнень світла і води, можливо, не буде

Суспільство 15:10, 22.06, 2018

20 червня в АТ "Прикарпаттяобленерго" відбулись переговори між керівництвом заводу та представниками компанії, на яких обговорювали проблеми неналежного обслуговування підстанції "Арматурний завод", яка перебуває на балансі заводу, та боргу за електроенергію. З приводу боргу рішення знайшли, а от щодо ремонту підстанції дійти остаточної згоди наразі не вдалось.

Павло Фіцак, заступник голови правління ПрАТ "Івано-Франківський арматурний завод" (далі  ІФАЗ) погодився сісти за стіл переговорів з Олегом Дацком та Олегом Сеником, комерційним та технічним директорами обленерго.

Зустріч була присвячена питанням погашення півторамільйонного боргу, який накопичився протягом двох місяців, та ремонту трансформаторів на підстанції, що належить заводу, інформує прес-служба АТ "Прикарпаттяобленерго".

Щодо заборгованості, то відповідні кроки назустріч один одному сторони все-таки зробили. Енергетики погодились на реструктуризацію боргу ІФАЗ та запропонували заводу графік погашення заборгованості, розрахований на три місяці. Енергетики очікують підписання цього графіка. Завод, в свою чергу, черговий раз зобов'язався не затримувати поточні платежі і платити в повному обсязі.

А от на комплексне обстеження та повноцінний ремонт підстанції керівництво ІФАЗ не погодилось, запропонувавши самостійно виправивити поточні виявлені дефекти. Енергетики наполягають на ретельній діагностиці та капітальному ремонті, оскільки підстанція збудована давно і на ній регулярно виникають нові несправності. Від підстанції здійснюється електропостачання стратегічних споживачів (Міжнародний аеропорт "Івано-Франківськ", КП "Івано-Франківськводоекотехпром", ПАТ "Івано-Франківський м’ясокомбінат"), тому легковажити з її технічним станом, на думку спеціалістів обленерго, не можна.

Такого ж висновку дійшли й члени міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

У четвер, 21 червня, комісія розглянула звернення від обленерго і прийняла рішення вжити заходів, щоб запобігти аварійним вимкненням. Було вирішено звернутись листом до Міністерства палива та енергетики з проханням доручити Держенергонагляду перевірити, в якому стані електрообладнання на підстанції, та зобов’язати завод привести його у норму.

Загалом енергетики відзначають, що вдалось добитись зрушень у вирішенні ситуації – ІФАЗ готовий гасити заборгованість і добросовісно сплачувати рахунки надалі, дефекти електрообладнання підстанції "Арматурний завод" будуть ліквідовані заводом добровільно, а за вказівкою Держенергонагляду проведуть комплексну діагностику.

За умови, якщо керівництво ПрАТ "Івано-Франківський арматурний завод" виконає усі свої зобов’язання, масових вимкнень не буде і загроза залишитись без води і світла для мешканців міста мине.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: