fbpx

Облрада не збирається карати депутатів-прогульників

Політика 08:10, 29.05, 2014

У список депутатів-прогульників Івано-Франківської обласної ради потрапили депутати з 10-ти фракцій, серед яких два колишні губернатори та новообраний депутат Верховної Ради.

Івано-Франківська облрада склала список депутатів-прогульників, до якого увійшли 33 депутати. У «чорний» список облради потрапили депутати, які протягом 2013 року пропустили більше половини пленарних засідань чи засідань постійних комісій обласної ради.

Найдисциплінованіші депутати у фракції «Народний рух України», які регулярно відвідують засідання сесій та комісій. Решта 10 фракцій та позафракційні депутати прославилися прогульниками.

З позафракційних депутатів, більшість з яких колишні члени фракції Партії регіонів, недобросовісно виконують депутатські обов’язки Василь Вівчарик, Богдан Гдичинський, Руслан Гусак, Ігор Лукань, Зіновій Митник, Роман Мулик, Сергій Сендерський, Олександр Фелик, Василь Яремчук та екс-голова ОДА Михайло Вишиванюк.

Ті, що залишилися у фракції ПР, – Володимир Бартошак та Юрій Келестин – теж пропустили більшість засідань сесій чи профільних комісій.

З фракції «УДАР» у «чорному» списку чотири з шести депутатів – Роман Білик, Арсен Сідаш, Володимир Поліш та екс-голова ОДА Микола Палійчук. З фракції  «Народна партія» – Михайло Негрич, Михайло Яворський та Василь Брус.

У «Фронті змін» найменше відвідували сесії Ігор Кулай, Андрій Романчук, Віталій Фейчук.

Фракція «Української народної партії» має лише одного – Михайла Винника.

По двоє депутатів-прогульників у фракціях «Батьківщина» (Володимир Будз та Дмитро Дякур ), «Воля» (Михало Гнип та Василь Матійчик), «Свобода» (Ігор Івасюк та Богдан Соляник), Українська партія (Сергій Насалик та Наталія Дуб) та «Наша Україна» (Степан Пушик та новообраний народний депутат Олександр Шевченко).

Втім, колеги не будуть суворо карати депутатів-прогульників. Судячи з проекту рішення «Про відвідування депутатами обласної ради пленарних засідань і засідань постійних комісій обласної ради», сесія зобов’яже недисциплінованих депутатів повідомляти про свою відсутність з поважних причин голову обласної ради, голову відповідної комісії обласної ради або виконавчий апарат.

До слова, чотири депутати зі списку прогульників планують скласти депутатські повноваження. Так, на наступну сесію виноситься питання про складання депутатських повноважень Олександра Фелика, Володимира Бартошака, Юрія Келестина та Василя Яремчука.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: