fbpx

Облрада пропонує Кабміну скасувати Стратегію реформування лісового господарства

Суспільство 14:25, 08.12, 2017

Сьогодні на сесії Івано-Франківської обласної ради депутати прийняли звернення до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України щодо Стратегії реформування лісового господарства.

У зверненні депутати просять скасувати рішення Кабміну від 15 листопада 2017 року щодо схвалення Стратегії реформування лісового господарства на період до 2022 року та пропонують розглянути проект, розроблений фахівцями лісової галузі, міжнародними експертами та усіма зацікавленими сторонами з подальшим доопрацюванням, обговоренням у суспільстві та узгодженням з галузевою профспілкою.

Йдеться також про відмову від ідеї створення єдиного лісогосподарського підприємства (компанії). Депутати просять унеможливити приватизацію державних лісогосподарських підприємств або передачу їх у концесію.

У зверненні не оминається і питання фінансування бюджетної програми "Ведення лісового і мисливського господарства, охорони і захисту лісів" на 2018 рік в сумі не менше 730 млн грн, що складає 30% від потреби. Також пропонується передбачити фінансування у розмірі 25 млн грн на програму "Дослідження, прикладні розробки та підготовка наукових кадрів у сфері лісового господарства".

З повним переліком вимог депутатів облради можна ознайомитись за посиланням >>.

59 депутатів підтримали звернення.

Нагадаємо, 28 листопада прикарпатських лісників вивели на мітинг проти реформи лісової галузі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: