fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Облрада розглядатиме звернення щодо закону про антикорупційні суди і приведення повноважень президента у відповідність до Конституції

Облрада розглядатиме звернення щодо закону про антикорупційні суди і приведення повноважень президента у відповідність до Конституції

Політика 08:16, 05.12, 2017

Звернення щодо необхідності прийняття закону України про антикорупційні суди і приведення повноважень президента у відповідність до Конституції України розглядатимуть депутати Івано-Франківської обласної ради на сесії, яка відбудеться у п'ятницю, 8 грудня.

Таке рішення прийняли на сьогоднішньому засіданні президії обласної ради. 15 депутатів проголосували за нього. 
У зверненні, яке запропонували депутати від фракції "ВОЛЯ" партії "РУХ НОВИХ СИЛ" йдеться про те, що в Україні необхідно створити антикорупційні суди, завданням яких буде здійснення правосуддя над корупціонерами незалежно від їх посад і в яких не буде "старих" суддів, що вже заплямували свою репутацію. Вказане стане можливим лише у разі прийняття Закону України "Про антикорупційні суди".
Окрім того, депутати закликають до приведення повноважень президента у відповідність до Конституції України.
"Щороку ми стаємо свідками прийняття Президентом України неконституційних указів та підписання ним законів, що штучно розширюють його повноваження всупереч Конституції України. Обіцянка, дана всіма Президентами України, щодо прийняття закону про імпічмент залишається невиконаним передвиборчим гаслом. Сьогодні повністю знівельована превентивна функція імпічменту як механізму спонукання Президента України дотримуватись Конституції і законів України при виконанні ним своїх конституційних повноважень. Таким чином, існує потреба у прийнятті закону, що визначає порядок здійснення повноважень Президента України та їх дострокового припинення, у тому числі в порядку імпічменту",  йдеться у тексті звернення. 
На думку депутата обласної ради від фракції "ВОЛЯ" партії "РУХ НОВИХ СИЛ" Олега Атаманюка, таке рішення є на часі. 
"Навколо прийняття цього звернення повинні об'єднатись усі свідомі політичні сили. Бо саме створення антикорупційних судів, як і прийняття закону про імпічмент, є вкрай нагальним, щоб сприяти подоланню корупції в країні та забезпечити неухильне дотримання Конституції України Президентом України", – говорить Олег Атаманюк.
На правах реклами
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: