fbpx

Облрада зняла з розгляду скандальне питання будівництва манежу на стадіоні дитячо-юнацької спортшколи

Суспільство 11:33, 22.12, 2017

Голова облради Олександр Сич заявив, що будівництво великого манежу на стадіоні спортшколи в Івано-Франківську поки неможливе через захоплення частин ділянки спортшколи приватними особами. Крім того, міськради Коломиї та Івано-Франківська запропонували інші ділянки для будівництва великого манежу, і пропозиції потребують вивчення.

Сьогодні на сесії Івано-Франківської облради Олександр Сич продемонстрував депутатам фотографії, які, як він вважає, показують, що межі стадіону спортшколи на Шухевичів, 16 порушили сусіди-приватні особи. 

"Червоним позначено місця, де самовільно захоплена територія стадіону. Чи ті люди, які захопили територію, могли би виступати за будівництво стадіону? Очевидно, що ні. Є ще мешканці, які там живуть. Одне діло, коли їхні вікна виходять на зелений газончик, де ніхто не займається, інше діло – коли впираються в стіну манежу. Чи будуть вони за будівництво стадіону. Очевидно, що ні", – сказав Сич. 

На іншій картинці Сич показав ділянку біля стадіону, де планують звести висотний житловий будинок. "Ще одна причина зрозуміла, чому був дебош? Зрозуміла, – сказав Сич. – Нам треба боротися, щоб ділянка залишалася спільною власністю громад області. Те, що ми хотіли зробити, – це поки що нездійсненно. І не тому, що був дебош, а тому що це нездійсненно".

Сич не згадав, що проти будівництва великого спорткомплексу з паркінгом на 500 автівок на місці діючого стадіону виступили не тільки мешканці мікрорайону, а й спортивна громадськість міста, представники якої й блокували минулу сесію облради. Голова облради також не згадав, що ділянка спортшколи досі не оформлена належним чином, не має встановлених меж і кадастрового номера. 

Сич зазначив, що від Коломийської міськради надійшло звернення з пропозицією збудувати манеж у Коломиї, також є пропозиції інших ділянок під манеж в Івано-Франківську від міської ради обласного центру. "Пропозиції поступили, їх треба вивчити", – сказав Сич і запропонував зняти з порядку денного питання будівництва манежу на місці стадіону спортшколи.

Облрада підримала Сича одноголосно (62 – за).

Депутат Івано-Франківської міської ради, відомий спортсмен Віталій Мерінов, який на попередньому засіданні облради очолив пікет спортивної громадськості проти будівництва і зірвав сесію, подякував депутатам за свідомий вибір. 

Як писав КУРС, спорткомплекс планували звести на території Івано-Франківської обласної дитячо-юнацької спортивної школи на вулиці Шухевичів. Площа ділянки – 2 гектари. Загальний кошторис на зведення об'єкта з сучасних металевих конструкцій становитиме близько 100 млн гривень.

На попередньому засіданні обласної ради спортсмени на чолі з Віталієм Меріновим вимагали зняти з порядку денного сесії питання про будівництво великого спорткомплексу на місці стадіону дитячо-юнацької спортшколи в Івано-Франківську на вул. Шухевичів. Депутати не підтримали їхньої вимоги. 

Під тиском пікетувальників конфліктне питання будівництва спорткомплексу перенесли на 22 грудня – на друге пленарне засідання облради. 14 грудня в обласній раді відбулося обговорення будівництва, але згоди спортсмени і депутати не дійшли. На засіданні постійної комісії обласної ради з земельних питань 18 грудня стало відомо, що ділянка спортшколи та її стадіону в Івано-Франківську на вул. Шухевичів досі не має виділених у натурі меж і кадастрового номера. Комісія рекомендувала обласній раді прийняти рішення про встановлення меж земельних ділянок на вул. Шухевичів, 16 а та 21 у м. Івано-Франківську. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: