fbpx

Облрада звернеться до МВС з проханням придбати робота для прикарпатських поліцейських

Суспільство 17:12, 12.04, 2016

Івано-Франківська обласна рада звернеться до Міністерства внутрішніх справ з проханням придбати для вибухотехнічного сектору ГУНП в області спеціальне обладнання вартістю 200 тисяч гривень.

Директор департаменту фінансів обласної державної адміністрації Галина Карп повідомила членів комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків, що Рада оборони Івано-Франківської області погодила придбання обладнання за кошти обласного бюджету шляхом внесення змін до цільової програми фінансування мобілізаційних заходів і цивільного захисту населення та заходів з територіальної обороноздатності на 2016 рік. Проте депутати вирішили не поспішати з виділенням коштів, а спершу звернутися до МВС з проханням профінансувати ці витрати.

Голова обласної ради Олександр Сич, зазначив, що "якщо всі так хваляться, що так гарно фінансується поліція, то чому ми маємо виривати з бідацького обласного бюджету 200 тисяч, за які можна було відремонтувати школу чи садочок перекрити". Проте Сич відзначив, що якщо це обладнання справді потрібне, то обласна рада виділить ці кошти.

Начальник вибухотехнічного сектору ГУНП в області Володимир Мороз повідомив, що вибухотехнічний сектор здійснює роботу з пошуку, огляду, транспортування, знешкодження вибухонебезпечних речовин, що використовуються у терористичних цілях. Також працівники сектору залучаються до роботи у зоні АТО:

"Зараз у нас штат з чотирьох осіб, ще дві людини проходять спеціальне навчання. Додатково плануємо залучити ще двох людей, щоб збільшити штатну чисельність". 

Він запевнив, що зараз працівники сектору реально не мають з чим працювати, тому й був складений цей перелік найнеобхідніших засобів для виконання роботи як у Франківську, так і в зоні АТО.

У цьому переліку плануєтсья придбати спеціального робота, який би міг самостійно підходити до підозрілих предметів, а також набори для детального вивчення небезпечних придметів.

"Буде придбаний роботизований комплекс, щоб людина вже не підходила до підозрілого предмета, а це робив робот, крім того, набори, які максимально сприятимуть детальнішому огляду небезпечних предметів", – говорить Володимир Мороз.

Член комісії Василь Попович запропонував направити у Міністерство внутрішніх справ звернення щодо можливості закупівлі обладнання за державні кошти.

Голова комісії Микола Палійчук поставив на голосування пропозицію Поповича.

"Пропоную звернутися до керівництва МВС Авакова та Деканоїдзе з проханням сприяти і в разі відсутності коштів на придбання обладнання повідомити нас, і уже тоді ми повернемося до розгляду питання щодо виділення коштів",  сказав Микола Палійчук.

Комісія одноголосно підтримала пропозицію Палійчука.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: