fbpx

Великий манеж можуть збудувати в Коломиї, але облрада готує й скандальну ділянку стадіону в Івано-Франківську

Суспільство 12:09, 18.12, 2017

Поки обласна рада вивчатиме можливість зведення великого спорткомплексу в Коломиї, ділянку стадіону дитячо-юнацької спортивної школи в Івано-Франківську також належним чином оформлять.

Як виявилося, ділянка спортшколи та її стадіону в Івано-Франківську на вул. Шухевичів досі не має виділених у натурі меж і кадастрового номера. Саме на території цього стадіону обласна рада планувала зведення величезного спорткомплексу з паркінгом на 500 машин за 100 млн грн. Однак ці наміри викликали скандал і наштовхнулися на опір спортивної громадськості міста, яка вимагає залишити діючий стадіон і знайти в місті іншу ділянку для манежу. 

Постійна комісії обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин сьогодні розглянула проект рішення "Про надання згоди на відновлення меж земельних ділянок на вул. Шухевичів, 16 а та 21 у м. Івано-Франківську". Воно передбачає встановлення меж ділянки на місцевості і присвоєння їй кадастрового номера. 

Заступник голови обласної ради Сергій Басараб нагадав про громадське обговорення питання будівництва спорткомплексу та зазначив, що громадськість виступила за виділення альтернативної ділянки. Мешканці мікрорайону й власники сусідніх із стадіоном ділянок також були проти будівництва. Облрада на сесії під тиском спортсменів та активістів рішення щодо спорткомплексу не прийняла.

"Ситуація в тому, що після гучного обговорення і гучних подій ми маємо альтернативну ділянку в Коломиї", – зазначив Басараб.

Він запропонував відкласти питання, щоб облрада мала змогу розглянути ділянку у Коломиї.

Однак рішення впорядкувати земельну ділянку на Шухевичів Басараб вважає все одно актуальним. Начальник відділу земельних ресурсів та раціонального природокористування виконавчого апарату обласної ради Анатолій Прокопів погодився, що з нового року потрібно зайнятися встановленням меж земельної ділянки, незалежно від того, чи вирішить облрада споруджувати спорткомплекс на Шухевичів, чи в Коломиї.

Голова комісії Іван Приймак все ж зауважив, що спорткомплекс варто б збудувати саме в обласному центрі.

"Насправді "злоба дня" для таких тренувальних приміщень – різні секції розкидані по місту і хлопці змушені займатися в жахливих умовах",  сказав Басараб. Іван Приймак зазначив, що у у місті надто несприятливий клімат для постійних занять на відкритому повітрі. На його думку, краще було би побудувати манеж для спортсменів. Басараб додав, що 500 млн грн Міністерство спорту тратить щороку на підготовку спортсменів до міжнародних змагань, чемпіонатів і олімпіад. Міністерство готове спрямовувати кошти в Івано-Франківщину, якщо тут візьмуться за будівництво такого спорткомплексу.

Депутат Івано-Франківської міської ради, відомий спортсмен Віталій Мерінов, який завітав на засідання комісії, наполіг, що потрібно зберегти вдкритий стадіон спортшколи. За його словами, там займаються учні ДЮСШ та двох ЗОШ, які не матимуть більше такої змоги у разі спорудження Палацу спорту. Мерінов сказав, що позаду ДЮСШ є ще одна достатньо велика земельна ділянка, де нещодавно позрізали дерева – 10 соток, де планують розпочинати будівництво спортзалу. "Мені незрозуміло, навіщо там забудовувати спорткомплексом? – заявив Мерінов. – Там невеличка вулиця, і робити там паркінг нерозумно, оскільки і зараз є величенькі затори у напрямку вулиці Незалежності. Паркінг на 500 місць тільки ускладнить ситуацію".

"Реалізація цього проекту для Івано-Франківська та для області вкрай необхідна. А щодо того, чи реалізовувати цей проект в центрі Франківська чи за його межами – у нас виникають розбіжності, – визнав Іван Приймак. – Для спортсмена набагато краще тренуватися в центрі, ніж їхати на околицю". Приймак вважає, що великі заходи, на які збирається багато людей, будуть більш доступні у центрі. "В нас альтернативи нема ніякої", – наполіг Приймак. "Є вільна ділянка біля стадіону "Рух", яка нікому не належить", – нагадав депутатам Мерінов. Мерінов запропонував звернутися до міського голови Івано-Франківська й Держгеокадастру щодо уточнення про можливість виділення вільної земельної ділянки в межах міста.

Врешті, комісія рекомендувала для розгляду на сесії облради два проекти рішення: "Про надання згоди на відновлення меж земельних ділянок на вул. Шухевичів, 16 а та 21 у м. Івано-Франківську" та "Про спорудження спортивного комплексу (легкоатлетичного багатофункціонального манежу)".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: