fbpx

У порівнянні з минулим роком обсяг зовнішньоторговельних операцій на Франківщині зменшився

Економіка 06:56, 30.10, 2015

Обсяг зовнішньоторговельних операцій на Франківщині склав понад 500 мільйонів доларів.

Як повідомили на Івано-Франківській митниці, за дев'ять місяців п. р. через кордони області суб'єктами зовнішньоекономічної діяльності імпортовано 181,1 тис. тонн вантажів на суму 215,8 млн доларів. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року обсяг імпортних операцій зменшився на 47%. Водночас на експорт оформлено 851,1 тис. тонн вантажів вартістю 306,1 млн доларів, або на 21% менше, ніж торік. Загалом, з початку року зовнішньоторговельний обіг склав 521,2 млн доларів.

Основу товарної структури імпортних операцій склали продукція хімічної промисловості, машини, устаткування і транспорт, деревина та целюлозно-паперові вироби з них. За кордон, в основному, вивозили деревину та целюлозно-паперові вироби, машини, устаткування та транспорт, продукцію хімічної промисловості.

Щодо географічного розподілу експортно-імпортних операцій, то перевага надавалась країнам Європи, СНД та Азії.

Загалом за звітний період послугами Івано-Франківської митниці скористалося 943 суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності та 136 суб’єктів господарювання ЗЕД з інших областей. При цьому оформлено понад 41,4 тисяч митних декларацій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: