fbpx

Очільники Прикарпаття зустрілися з делегацією Опольського воєводства

Суспільство 19:26, 15.10, 2014

15 жовтня голова облдержадміністрації Олег Гончарук та заступник голови обласної ради Остап Дзеса зустрілися з представниками делегації Опольського воєводства (Польща), які перебувають на Прикарпатті з робочим візитом.

У складі делегації – посол до Сейму Республіки Польща, Маршалек в м. Ополє, працівники медичної галузі воєводства, повідомляє КУРС з посиланням на Івано-Франківську ОДА.
 

Мовилося про співпрацю у галузі охорони здоров'я, зокрема щодо питань взаємодії з організації психіатричної допомоги між Воєводською психоневрологічною лікарнею м. Ополє та Івано-Франківською обласною психоневрологічною лікарнею №3.

В рамках співпраці медики з нашої області неодноразово проходили стажування в Польщі, брали участь у спеціалізованих міжнародних наукових конференціях. Поляки у свою чергу постійно проводили аудити структурних змін та реконструкції медичного закладу в Івано-Франківську, допомагали в оснащенні лікарні оргтехнікою та обладнанням.

"Наше Воєводство співпрацює з Прикарпаттям, починаючи з 2000 року, – розповів посол до Сейму Республіки Польща Рішалд Галла. – А медики психіатричних закладів налагоджували взаємодію та обмін досвідом з 2008 року, результатом чого стало покращення надання допомоги хворим".

Сподівання на подальшу співпрацю не лише в галузі медицини, а й в інших сферах життєдіяльності висловив голова облдержадміністрації Олег Гончарук, дякуючи представникам польської делегації за допомогу в скрутні для України й області моменти.

"Продовжуючи співпрацю у медицині, маємо надію на обмін досвідом між Івано-Франківщиною та Опольським воєводством щодо проведення
адміністративної реформи, будівництва доріг, тих справ, які дали Польщі поступ до розвитку, – наголосив Олег Гончарук. – Зі своєї сторони також обіцяємо підтримку, допомогу, врахування конструктивних пропозицій, взаємодію на всіх рівнях".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: