fbpx

ОДА хоче близько 4 мільйонів гривень з обласного бюджету на оновлення стадіону ІФНТУНГ

Культура 15:10, 01.03, 2016

В Івано-Франківську хочуть оновити бігові доріжки на стадіоні ІФНТУНГ, щоб проводити легкоатлетичні змагання всеукраїнського та міжнародного рівня.

Про це сьогодні йшлося на засіданні постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова. Депутати обговорювали зміни до регіональної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2012-2016 роки.

Заступник начальника управління фізичної культури і спорту ОДА Назар Павлів відзначив, що стадіон ІФНТУНГ  це єдиний стадіон в області, який відповідає усім міжнародним вимогам для проведення легкоатлетичних змагань. Із проханням передбачити кошти на умовах співфінансування для закупівлі нових бігових доріжок управління фізичної культури і спорту звернулось до депутатської комісії. При цьому точну суму в управлінні назвати наразі не можуть, оскільки вона залежатиме від різних факторів, у тому числі курсу валют. Наразі йдеться приблизно про 4,5 млн грн – 4 млн з обласного бюджету, а 500 тис. грн може дати університет.

Назар Павлів зазначив, що покриття на стадіоні зараз зіпсуте, тому проводити там жодні змагання неможливо. Викидати його не збираються, спробують використати для інших ігрових майданчиків. Однак такі можливості з адміністрацією ІФНТУНГ, на балансі якої знаходиться наразі стадіон, ще не обговорювалися. У разі оновлення бігових доріжок буде укладений договір між ІФНТУНГ, Федерацією легкої атлетики області та обласною радою про спільне використання стадіону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: