fbpx

Один з "ельдорадівських стрілків" попросив в апеляційному суді відпустити його з СІЗО додому

Суспільство 15:15, 12.04, 2018

Сьогодні, 12 квітня, Івано-Франківський апеляційний суд розглянув апеляцію щодо міри запобіжного заходу – тримання під вартою строком на 60 днів – для одного із "ельдорадівських стрілків" Тараса Бейкула.

Справу слухала колегія суддів Олександр Васильєв, Богдан Кукурудз та Володимир Повзло – за участі прокурора Ігоря Буджака, пише Фіртка.

Апеляцію суд розглядав без участі обвинувачуваного, адже підозрюваний Тарас Бейкул не клопотав про те, щоб бути присутнім на судовому засіданні.

Адвокат подав клопотання про те що, Бейкул має постійне житло і просить більш м'якого покарання  домашнього арешту. Попередньо міський суд обрав  йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, враховуючи наведені прокурором ризики за ст. 296  грубе порушення громадського порядку та хуліганство.

В апеляційній скарзі адвокат просив домашній арешт, адже Бейкул не збирається ніяким чином впливати на свідків та має постійне місце роботи. Також має житло в селі Микитинці Івано-Франківськоі міської ради, де проживає підозрюваний, і має наречену, з якою збирається одружитися.

Прокурор сказав, що свідки надали необхідні покази. Камери спостереження показують, що особа, схожа на Тараса Бейкула, заходить у клуб з рушницею, тому домашній арешт неможливий, бо правопорушення відноситься до важких з кримінальною відповідальністю до 7 років.

Крім того, прокурор зазначив, що Бейкул народився в Києві і зареєстрований там, а у прокурорів немає інформації про постійне місце проживання на території Івано-Франківської міської ради. За документами, наданими суду, підозрюваному надається кімната в гуртожитку. Втім, зареєстрований Бейкул таки в Києві

Під час дебатів адвокат зазначив, що рішення першої інстанції незаконне та порушує права його підзахисного, а те, що підозрюваний був у клубі із зареєстрованою зброєю, не доводить, що саме він вчиняв правопорушення. Адвокат також додав, що суддя незаконно заборонив внесення застави, тож просить домашній арешт із забороною виходити з дому після 22.00. Прокурор наполягає на тому, щоб залишити під вартою підозрюваного.

Як стало відомо згодом, вчора, 11 квітня, наприкінці дня надійшла заява від Бейкула про те, що він хоче бути присутнім на розгляді справи і клопоче про домашній арешт. Адвокат сказав, що не знав про це. Тому апеляцію розглядатимуть 16 квітня. Початок о 10:00.

3 квітня міський суд Івано-Франківська виніс ухвалу взяти шістьох підозрюваних у стрілянині на "Ельдорадо" під варту.

Як писав КУРС, стрілянину вчинили працівники охоронної фірми з Київщини через конфлікт з іншими відвідувачами нічного клубуНа місце одразу виїхали два екіпажі патрульної поліції, які побачили автомобіль, на якому намагалися втекти стрільці. Їх – 6 осіб – затримали на місці. Зі слів очевидців стало відомо, що інші підозрювані втекли на двох автомобілях. По орієнтуванню їх затримали на вулиці Незалежності. Зловмисники опір поліцейським не чинили, лише намагалися втекти. У кожному автомобілі була виявлена автоматична та травматична зброя. У затриманих при собі були дозволи на зброю, проте не всю.

 
Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: