fbpx

Офіс реформ вводить в оману громади Прикарпаття – обласна Асоціація сільських і селищних голів

Суспільство 07:03, 05.06, 2015

Сільські голови, представники громад Прикарпаття та обласна Асоціація сільських і селищних голів висловили своє обурення намаганням фальсифікувати результати голосування робочої групи Офісу реформ щодо формування Перспективного плану в області.

Про це стало відомо під час засідання президії Івано-Франківської обласної ради. Керівник апарату облдержадміністрації Руслан Панасюк озвучив, що 3 червня на засіданні робочої групи 20 її членів проголосували «за» такий план, 6 "проти" і 1 "утримався".

Це викликало хвилю обурення громад, присутніх у залі. П’ятеро сільських голів (Оксана Шалаута, Василь Кисляк, Іван Білоус, Віктор Рудько, Володимир Филипчук), які є членами робочої групи, стверджують, що під час голосування були присутні лише 21 член з 33. Голосування відбулось в поіменному режимі – 13 "за", 7 "проти" і 1 "утримався", саме ці дані Панасюк оголосив, підбиваючи підсумки голосування.

"Звідки взялися ще 7 голосів "за", якщо повторно робоча група не збиралась? – обурюється сільський голова Маняви Віктор Рудько. – Як до обласної ради потрапив документ, що був направлений 28 травня, якщо робоча група голосувала за нього лише вчора? Коли влада почне дослухатися до думки місцевих громад? Невже Майдан так нічого і не навчив? Чи готова обласна рада підтримати Перспективний план, голосування робочої групи за який було відверто сфальсифіковано? Скоро отримаємо відповіді".

Сьогодні о 9.00 год. представники територіальних громад вийдуть до обласної ради, сесія якої саме розглядатиме план об'єднання територіальних громад, на акцію протесту, аби відстояти власну позицію. Наприкінці травня мешканці Маняви та ще кількох сіл вже пікетували Івано-Франківську облдержадміністрацію, вимагаючи створити ще одну територіальну громаду з адміністративним центром в селі Манява

Нагадаємо, Офіс реформ представив робочий варіант Перспективного плану об’єднання територіальних громад, в якому замість 74 раніше визначених терцентрів, запропоновано 40. Перелік об'єднаних територіальних громад області відповідно до нового проекту оприлюднено на сайті ОДА. 

Як повідомляв КУРС, консультації в Мінрегіоні щодо об’єднання громад Івано-Франківщини відбулися кулуарно. Асоціація селищних та сільських рад області заявила, що дії Івано-Франківської ОДА та Офісу реформ ставлять під загрозу проведення децентралізації в області, порушують принцип добровільності об’єднання та створюють протестні настрої в самих громадах.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: