fbpx

Літературну премію імені Марійки Підгірянки отримала Оксана Тебешевська

Культура 18:45, 18.08, 2014

Цього серпня відома калуська громадська діячка, краєзнавець Оксана Тебешевська отримала літературну премію імені Марійки Підгірянки.

Оксана Тебешевська – лауреат обласної премії ім. Марійки Підгірянки, яку вона отримала минулого тижня в Івано-Франківську. Нагороду – диплом лауреата в галузі літератури та мистецтва – вона отримала за книгу поезії "Розлуння", яка побачтла світ у серпні 2013 року, пишуть Вікна.

Крім того, письменниця отримала грошову премію – 500 гривень. Ці кошти Оксана Тебешевська одразу перерахувала родині свого колеги – Володимира Семистяги, керівника Луганської обласної організації "Просвіта", про якого писали, що він загинув. Потім з’ясувалося, що він перебуває у полоні у бойовиків самопроголошеної ЛНР.

"Родина Володимира Семистяги змушена покинути свій дім. Дружина з дітьми мусили виїхати до іншої області. Саме тому я вирішила, що саме їм найбільш необхідна допомога, і передала грошову премію одразу після її вручення", – розповіла Оксана Тебешевська.

Вже через тиждень після вручення премії, 16 серпня, з’явилася інформація, що Володимира Семистягу звільнено із полону.

Премію Оксані Тебешевській вручили на засіданні обласного осередку "Просвіти" за участі голови та членів правління організації: Євгена Барана, Степана Волковецького, Дмитра Захарука.

Оксана Тебешевська – вчителька української мови і літератури Голинської ЗОШ І-ІІІ ступенів, заслужений учитель України, письменниця, активна просвітянка, громадсько-політична діячка, депутат обласної ради. Автор поетичних збірок "На березі долі" (1997), "Тиша немовлених слів" (2006), "Розлуння" (2013), книжки "Про що мовчить Михайлова скрипка", збірника пісень "Любові цілюще джерело" (2010). За свою творчіть тричі була лауреатом першої премії на літературному конкурсі ім. Мирона Утриска у місті Турка Львівської області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: