fbpx

Олег Головенський: 80% мешканців Івано-Франківщини підтримують блокування торгівлі з ОРДЛО

Суспільство 12:59, 06.03, 2017

Про це інформує прес-служба партії УКРОП.

“Зараз в державі склалася така ситуація, що влада думає врозріз з настроями громади. Соціологія говорить про те, що приблизно 70-80% мешканців Івано-Франківщини підтримують блокування торгівлі з ОРДЛО, підтримують блокаду заробляння грошей владними структурами”, – про це заявив очільник Івано-Франківської міської організації партії “Українське об’єднання патріотів – УКРОП” Олег Головенський на прес-конференції, яка відбулася 28 лютого в обласному центрі з приводу створення регіонального Штабу блокади торгівлі з окупованими територіями.

Олег Головенський навів приклад отримання шалених прибутків від торгівлі вугіллям з ОРДЛО енергетичними компаніями: “Держава купує вугілля по 300 грн за тонну, а продає електрогенеруючим компаніям по 2000-3000 грн. В результаті ми отримуємо найдорожчу електроенергію в Європі для населення. За кордон Бурштинська ТЕС продає електроенергію дешевше, ніж реалізує її в Україні. Фактично ми всі платимо за те вугілля, яке постачається з ОРДЛО, і таким чином вимушено фінансуємо присутній там тероризм. Замішані в цих схемах структури будуть тиснути на владу, щоб рішень щодо блокади торгівлі не було, щоб не зупинився їх супервигідний бізнес”.

“Звичайно, ми не влада, проте ми можемо координувати якісь спільні дії по блокаді торгівлі з ОРДЛО”,  зазначив Олег Головенський.

За його словами, фракція УКРОП в Івано-Франківській міській раді вже понад два тижні вимагає від мера скликати позачергову сесію, щоб прийняти звернення щодо блокади торгівлі. Оскільки жодної відповіді від мера немає, франківські укропівці змушені щодня пікетувати міськраду з цього приводу. Крім того, вони збирають підписи депутатів міської ради, оскільки згідно з регламентм у випадку відмови очільника міста позачергова сесія може скликатися за вимогою третини депутатів. 

“Більша частина районних і міських рад області вже провела такі сесії і висловила свою позицію щодо блокування торгівлі з окупантами. Івано-Франківська міська та обласна ради чомусь цього не роблять. Цікаво те, що керівники цих рад, які уповноважені скликати сесію,  однопартійці”,  констатував очільник Івано-Франківського міського УКРОПу.

Олег Головенський розповів, що регіональний Штаб блокади торгівлі з окупованими територіями створюється для того, щоб всі громадські активісти і політичні сили об’єдналися і спільно координували свої дії щодо блокади: 

“Зараз люди просто збираються і їдуть на блокпости. Наприклад, депутат Івано-Франківської міськради, наш укропівець Віталій Мерінов, зі своїми колегами близько тижня брав особисту участь у фізичній блокаді торгівлі на сході України. Хотілося б, щоб була якась логістика, щоб було зрозуміло, де потрібні люди, які потрібні ресурси, яка потрібна підтримка, зокрема медійна. Для того і створюється такий координаційний центр”.

Олег Головенський вважає, що блокада торгівлі з ОРДЛО буде припинена у випадку прийняття Верховною Радою закону про статус окупованих територій, а відновлення стосунків з окремими районами Донецької та Луганської областей може відбутися лише у випадку виведення російських військ з території України і переходу під контроль України 400 км українсько-російського кордону, який зараз нашою державою не контролюється. 

Нагадаємо, в Івано-Франківську створений регіональний Штаб блокади торгівлі з окупованими територіями, який знаходиться за адресою: вул. Воїнів Інтернаціоналістів, буд.14 (другий поверх). 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: