fbpx

Олег Гончарук: "Дієва співпраця з Латвією, країнами Балтії сприятиме пришвидшенню євроінтеграції України"

Суспільство 15:30, 31.10, 2014

Голова облдержадміністрації Олег Гончарук спільно з першим заступником голови обласної ради Олександром Левицьким зустрілися з Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Агітою Даудзе.

Впродовж зустрічі Посол висловила підтримку українському народу в його прагненні інтегруватися до європейської спільноти та протистоянні російській агресії, спрямованій на знищення незалежності країни, повідомляє КУРС з посиланням на Івано-Франківську ОДА.
"Ми вітаємо вибір українського народу, який підтверджується Євромайданом і переможними виборами Президента України, − наголосила Агіта Даудзе. − Латвія, так само, як інші демократичні країни, підтримує територіальну цілісність України. Ми протистоїмо політиці Росії щодо її тиску на сусідні країни". 

Посол розповіла про толерантне ставлення уряду Латвії до представників усіх національностей, які проживають на території країни, в тому числі українців. За її словами, латвійці шанують українську мову, історію, культурні традиції дружнього народу. Один з показових прикладів цього – функціонування в державі українських шкіл. Народ Латвії, переконувала Агіта Даудзе, готовий допомагати українцям у важкі періоди розвитку та сприяти входженню до співдружності європейських країн. 

"Вибір європейського напрямку розвитку був вистражданий нашим народом. Беззаперечним свідченням цього стали, зокрема, події Революції гідності, − зауважив на зустрічі голова облдержадміністрації. − Намагаючись поступово йти до мети, очікуємо на допомогу європейських країн у протистоянні агресії проти українського народу, подоланні енергетичної кризи, напрацюванні стратегії захисту державних кордонів, створенні гідного рівня життя".

Щодо співпраці з Латвією як членом Європейського Союзу на рівні області, то, як запевнив Олег Гончарук, найближчим часом буде створено перелік основних напрямків, за якими вона стане найбільш дієвою та ефективною. Наразі перші кроки до такої співпраці зроблено в культурній сфері. Зокрема, сьогодні з нагоди 96-ї річниці проголошення Латвійської Республіки та 25-річчя Балтійського шляху, а також в рамках комунікаційної кампанії "Рига 2014 – Культурна столиця Європи" в Івано-Франківську буде представлено пересувну виставку "Наш шлях до незалежності". До показу її підготували МЗС Латвійської Республіки та фотограф Ілмарс Знотиньш.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: