fbpx

Олег Гончарук пообіцяв знайти кошти на будівництво школи у Раківці

Суспільство 14:56, 27.03, 2015

Перебуваючи з робочою поїздкою у Богородчанському районі, голова обласної державної адміністрації Олег Гончарук оглянув місце спорудження приміщення загальноосвітньої школи у селі Раковець.

Як розповів очільнику області начальник управління освіти, молоді та спорту Богородчанської райдержадміністрації Іван Драгомирецький, у проектній документації заплановано, що школа розміститься у двоповерховому приміщенні, розрахованому на 280 дітей. На цей час роботи на об'єкті не проводяться, оскільки фінансування їх було призупинене ще два роки тому, передає КУРС з посиланням на прес-службу Івано-Франківської ОДА.

"Потрібно підготувати звернення щодо можливості виділення коштів на продовження будівництва у державному бюджеті, про що вже є попередні домовленості, − зауважив Олег Гончарук. − Разом з тим необхідно передбачити кошти в обласному та районному бюджетах і рухатися вперед".

Тим часом 40 сільських дітей відвідують навчально-виховний комплекс у Солотвино, а 205 школярів навчаються у пристосованих приміщеннях на території села. В одній з будівель, де колись працював колгоспний садок, до першого вересня планують створити умови для перебування однієї дошкільної групи, розрахованої на 20 дітей віком від трьох до п'яти років. Для цього вже є необхідні меблі, закладено бюджетні кошти. Наразі є потреба у проведенні ремонту приміщення, де буде розміщено групу.

Голова облдержадміністрації оглянув кімнати, поспілкувався з дітьми, які навчаються тут у початкових класах, та їх вчителями. У ході розмови наголошував на важливості активності у всіх процесах життєдіяльності села самої громади та залучення до розбудови населеного пункту грантів європейських інституцій.

Під час робочої поїздки Олег Гончарук також ознайомився з роботою Солотвинської районної лікарні та лікарської амбулаторії у с. Дзвиняч.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: