fbpx

Олег Криштопа презентує у Франківську політичний трилер "Жах на вулиці в'язнів"

Культура 10:31, 01.09, 2015

4 вересня у Книгарні "Є" в Івано-Франківську письменник та журналіст Олег Криштопа презентує книжку "Жах на вулиці в'язнів".

За словами автора, "Жах на вулиці в’язнів" – це роман про… вибори? Так, але не зовсім. Це історія про провінцію, про вибори в провінції. Про життя журналістів, піарщиків, кандидатів і влади. Герой-оповідач – журналіст, який приїздить зі столиці у містечко, де сталося вбивство кандидата в депутати. "Там буде містика, вбивство, мафія", – обіцяє йому редактор, відправляючи у відрядження. Думаю, я вчиню, як цей редактор, і не буду розказувати далі, щоб бажання читати залишилося.

Культовий фільм про містичного вбивцю – казочки на ніч порівняно із цим романом, де жахом сповнена буденна реальність, а не чиїсь сни. Клубок смертей розплутується нитка за ниткою, і найтовстіша з них – гучне вбивство кандидата. Надто політичне та надто особисте відкриваються раз за разом, як карти з колоди. Куди ж заведе розслідування столичного журналіста, що опинився у брудній провінції та став частиною цієї історії?

Довідково:

Олег Криштопа – письменник, журналіст. Народився в Івано-Франківську. За освітою – інженер-механік. Працював редактором новин на радіо, заступником головного редактора газети, займався розслідуваннями і аналітикою в інтернет-виданнях. З весни 2004-го – у проекті журналістських розслідувань "Закрита зона" на "5 каналі". Згодом були розслідування на "Першому національному" в програмі "Попередження", документальні фільми для "1+1", аналітичні матеріали для "ТВі", і знову "5-й". з 2010-го – сценарист, а з 2014-го – ведучий історичної програми "Машина часу". Автор п’яти книжок прози, двох документальних та однієї репортажної. У 2013-му – переможець конкурсу художнього репортажу "Самовидець".

"Олег Криштопа – це не тільки цікаві сюжети, "смачна" мова, це глибоко пережитий досвід, правда життя, яку ми зчаста не лише не знаємо, але й не хочемо знати",  розповідає Іван Ципердюк.

 

 

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: