fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Лише страхова медицина забезпечить якісне медичне обслуговування пацієнтам та гідну оплату праці лікарям, – Шевченко

Лише страхова медицина забезпечить якісне медичне обслуговування пацієнтам та гідну оплату праці лікарям, – Шевченко

Здоров'я 13:24, 21.02, 2017

Медики Прикарпаття просять народних обранців посприяти у дофінансуванні галузі.

Цього року, каже головний лікар ОКЛ Остап Грищук, воно просто мізерне. За медичну субвенцію не можуть придбати медикаменти для 30 тисяч пацієнтів, інформує 3 студія.

Народний депутат України Олександр Шевченко каже, що зробить усе, аби міністр охорони здоров'я Уляна Супрун почула потреби медиків. Досі, каже нардеп, він жодного разу не бачив її на засіданні бюджетного комітету, а парламентарі не ознайомлені з планом реформи медичної галузі.

"Думаю, у найближчі тиждень-два ми з іншими народними депутатами самі до неї прийдемо, поспілкуємося і зрозуміємо її позицію. Ми хочемо зрозуміти, коли буде реформа медицини, коли буде страхова медицина, коли уже нарешті буде колективна відповідальність суспільства за того, хто хворіє.Тому що тільки через страхову медицину може бути сучасна медицина. Фактично людина тоді зможе без будь-яких проблем вилікуватися, і головне – буде мотивація у лікарів. Тому що той лікар, якому довіряють, до нього будуть із тим страхуванням іти, і відповідно він буде отримувати за лікування тієї чи іншої людини", – говорить Олександр Шевченко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: