fbpx

Олександр Шевченко нагородив переможців конкурсу серед журналістів «Поспішай творити добро»

Політика 12:57, 25.09, 2018

У туристичному комплексі «Буковель» відбулось нагородження журналістів, які взяли участь у конкурсі «Поспішай творити добро». В рамках конкурсу медійники з цілої України готували матеріали на благодійну тему, показуючи добрі справи щирих українців. Організатори пояснюють, що натхненником цього творчого заходу став народний депутат України Олександр Шевченко.

«З часу нашого останнього спілкування з Олександром Шевченком ми зрозуміли, що засновник Буковелю часто проводить благодійні заходи, допомагає військовим, їхнім родинам, реалізовує проекти для реабілітації людей з особливими потребами та багато інших. Зрозуміло, що він не очікує від цього будь-якої вигоди. Він нас надихнув і ми вирішили організувати своєрідний конкурс, який показує, що благодійність в Україні дуже поширена і про неї потрібно говорити», – розповідає організатор першого конкурсу журналістів «Поспішай творити добро», голова журналістського фонду України Людмила Ольховська.

1Участь у конкурсі взяли понад 700 журналістів з цілої України. Медійники знайшли унікальні прояви благодійності, які виражалися не лише в грошовому еквіваленті, а й в простих речах, які змінили чиєсь життя.

«Ми писали про волонтерів, які допомагають військовим на сході. Ми писали про активістів, які, об’єднавшись, збирали дітей до школи, підтримували бідні сім’ї. Є дуже багато проявів благодійності, які ми не помічаємо у повсякденному житті. Але ж благодійність проявляється і в тому, щоб просто приділити увагу і розрадити самотніх людей, які вже на пенсії», – розповідають учасники конкурсу.

2Конкурс проводився у двох номінаціях: серед друкованих та серед електронних ЗМІ. Редакції, які посіли призові місця, отримали шанс відпочити і надихнутись у Буковелі. Також автори кращих публікацій отримали заохочувальні призи.

3 «Я хочу, щоб кожен журналіст розповідав про людей, які творять благодійність. Я хочу, щоб про них говорили навіть тоді, коли вони цього не хочуть. Якщо кожен, без будь-якої вигоди допомагатиме ближньому – у нас не буде потребуючих людей. І мова йде не про гроші, а про прояв уваги чи сказане добре слово. Нехай цей конкурс буде доброю традицією. Ми повинні об’єднатись і продовжувати цю справу», – підсумував народний депутат України Олександр Шевченко.

4В рамках заходу підбито підсумки щорічного конкурсу Національної спілки журналістів України. Спеціальними відзнаками нагородили «Журналістів року» та кращих регіональних і районних ЗМІ. Крім того відзначили кращі первинні й обласні організації НСЖУ.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: