fbpx

Олександр Шевченко: "Наша програмна мета: Івано-Франківськ – місто креативної економіки"

Суспільство 17:27, 28.07, 2017

Навесні, поміж мальовничих гір, у туристичному комплексі "Буковель" відбувся арт-фестиваль. Більш як сотня учасників із Прикарпаття мали можливість насолоджуватись чудовою природою Карпат, відпочивати, спілкуватись, творити.

"АРТ-Буковель-2017" відвідали письменники, журналісти, актори, художники, фотографи, скульптори. Окрім розважально-екскурсійної програми, вони мали цікаві мистецькі заходи. Впродовж фестивалю митцям запропонували позмагатись у написанні кращого катрену (це особливий чотиривірш) та зробити найцікавішу світлину. А днями відбулось нагородження.  

До того ж учасники могли поспілкуватись із народним депутатом України Олександром Шевченком. Під час зустрічі було напрацьовано чимало ідей до реалізації, адже Прикарпатський край має величезний творчий потенціал. А зокрема місто Івано-Франківськ, на переконання нардепа, має усі можливості стати справжнім мистецьким центром цілої Західної України.

"Наша програмна мета: Івано-Франківськ – місто креативної економіки. Застарілі підходи та бачення мають залишитись у минулому. Сучасність вимагає новітніх рішень в усьому. Це в тому числі розвиток мистецтва, креативних речей, починаючи від ІТ-програмування, наукових відкриттів та програм, мистецьких проектів!" – наголосив народний депутат Олександр Шевченко.  

Співпраця із мистецьким середовищем лише розпочалася. В планах нардепа – більш широко залучати творчих людей до розробки програм розвитку Івано-Франківська і цілого Прикарпаття загалом.

"Вже найближчим часом плануємо зібрати більш широке представництво митців. Адже це люди, які є генераторами ідей. Які, на жаль, через брак коштів, в основному, не можуть їх реалізувати. Наша мета – допомогти їм, співпрацювати з ними заради розвитку нашого краю", – розповів керівник міського осередку партії "УКРОП" Олег Головенський.

Охочих взяти участь у конкурсах на кращий катрен та кращу світлину "АРТ-Буковелю" знайшлось майже два десятки. І нещодавно комісія відзначила найкращих із них.

Переможцями фотоконкурсу стали Оксана Кузів (3 місце), Юлія Шевченко (2 місце) та Тетяна Мурафа (1 місце). А найкращий катрен написали: Василь Шкурган (3 місце), Василь Кузан (2 місце) та Іван Війтенко (1 місце). Спеціальний приз отримала Юлія Судус.

"Природа завжди надихає. Погода на фестивалі була чудовою: сніг, сонце, весна і перші квіти. Саме в плані наснаги "Буковель" може дуже багато дати художникам. Наприклад, я виїхала на гору і побачила квіти під снігом. Вони прекрасні. Я їх намалювала", – ділиться художниця, переможниця фотоконкурсу Тетяна Мурафа.

                                 Квітень фарби взяв у руки,

                                 Ніби геній Рафаель,

                                  І на пошуки Мадонни

                                  Завітав на Буковель.

Це рядки письменника, журналіста, фотографа Василя Кузана, який посів друге місце у конкурсі катренів:

"Я під час фестивалю написав кілька віршів, але вибрав, на мою думку найкращий. Знаєте, дуже рідко вдається побути у великому мистецькому товаристві. Таких полікультурних фестивалів у нас ще не було. Коли поети надихаються від художників і навпаки. А що мені найбільше припало до душі: на "АРТ-Буковелі" не було ніяких змагань, конкуренції, кожен проявляв себе у родинній дружній атмосфері".

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: